ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Witten’de Batı Trakyalılar buluşması

22.11.2006
11 Kasım 2006 Cumartesi günü Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Witten’de düzenlenen Aile Gecesi Almanya’da yaşayan bir çok Batı Trakyalıyı bira-raya getirdi. Geceye, Witten, Dortmund, Essen ve Bochum gibi yakın şehirlerin yanında Bonn, Köln ve Meschede gibi uzak şehirlerden de konuklar katıldı.

Witten Batı Trakya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve ABTTF Yönetim Kurulu üyesi Sami Yusuf’un yaptığı selamlama konuşmasının ardından söz alan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, gecenin anlam ve önemine değinerek, konukları ABTTF’nin çalışmaları hakkında da bilgilendirdi.

ABTTF Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı Aile Gecesi’nde, Federasyon olarak, son dönemde gerçekleştirdikleri önemli çalışmaların altını çizen Habipoğlu, „Katıldığımız uluslararası toplantılarda yaptığımız sunumlarla azınlığımızın Yunanistan’da mağruz kaldığı haksızlıkları geniş kitlelere anlattık. Ayrıca Avrupa Konseyi, FUEN, AGİT ve Birleşmiş Milletler’le olan irtibatımız bizi çok daha güçlü kıldı. Çalışmalarımızın karşılığı olarak bu yıl elde ettiğimiz ECOSOC statüsüyle de Birleşmiş Milletlere bağlı bir sivil toplum kuruluşu olduk. Birlik ve beraberliğimiz bugün olduğu gibi devam ettiği sürece, sizden aldığımız güçle çok daha önemli işlere imza atacağız“ diye konuştu.

400’e yakın kişinin biraraya geldiği, Avrupa’daki Batı Trakyalıların birlik ve beraberliğini simgeleyen ge-cede hasret gideren Batı Trakyalılar, ‚Beyaz Kelebekler’ orkestrası eşliğinde geç saatlere kadar eğlendiler.
GALERİ