ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gütersloh heyeti ABTTF’yi ziyaret etti

13.08.2007
Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği heyeti, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nu (ABTTF) Witten’deki ofisinde ziyaret etti.

Gütersloh Derneği Başkan Yardımcısı Nazmi Sali, Kasadar Remzi Demir, Yönetim Kurulu üyeleri Ali İbrahim ve Naci İsmail’den oluşan Gütersloh Derneği heyeti, Federasyon’a gerçekleştirdikleri ziyaretle bir yandan genç ABTTF grubunun çalışmalarını yakından görme, diğer yandan da Başkan Halit Habipoğlu ve Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Aptioğlu’yla konuşma fırsatı buldular.

Kuruluşundan bu yana ABTTF’yi ikinci kez ziyaret eden dernek yöneticileri, gerçekleştirdikleri görüşmede ilk olarak tatil izlenimleri ve Batı Trakya’da meydana gelmiş olan gelişmeler üzerinde konuştular. Ardından ABTTF’nin şuan üzerinde çalışmakta olduğu eğitim projesi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Eğitim ve dil kursları konularında uzun yıllardır çalışma yapan ve bu konuda tec-rübe sahibi olan dernek yöneticileri, ABTTF’ye bu konuda ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler.

„Gücümüzü kendi aramızdaki birlik ve beraberlikten almaktayız“

Gütersloh’tan gelen heyete, ofiste çalışan genç ABTTF grubunu tanıtan ve grubun çalışma alanlarını anla-tan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, bu dönem Federasyon’un uluslararası çalışmalara ağırlık verdiğinin altını çizdi. Bu yolla Batı Trakya Türk azınlığının uluslararası alanda çok daha etkin bir şekilde tanıtılacağını belirten Habipoğlu, „Azınlığımızı AB’ye tanıtabildiğimiz ve sorunlarımızı geniş kitlelere anlatabildiğimiz ölçüde sorunlarımızın çözümüne de yaklaşmış olacağız. Lakin unutmamak gerekir ki çalışma gücümüzü kendi aramızdaki birlik ve beraberlikten almaktayız“ diye konuştu. Daha sonra Alma-nya’daki Batı Trakya Türk Dernekleri arasındaki birlik, beraberlik ve işbirliğinin önemine değinen Habipoğlu, „Uluslararası alandaki faaliyetlerimiz, kendi içimizdeki birlik ve beraberliğimize engel olmayacaktır. Kurduğumuz genç ekiple içeride ve dışarıda çalışabilecek kapasiteye sahibiz“ diye konuştu.

2007 yılı Şubat ayında, başta Batı Trakyalılar olmak üzere bölgede yaşayan tüm Türk kökenli göçmenlere hizmet etmek ve bu insanlar arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla kurulan Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği Başkan Yardımcısı Nazmi Sali, Batı Trakya Türk Azınlığı adına özverili çalışmalar gerçekleştiren Federasyon’un faaliyetlerini büyük bir ilgi ve beğeniyle takip ettiklerini belirtti.

GALERİ