ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gütersloh’da Batı Trakya Kültür Gecesi düzenlendi

23.11.2007
17 Kasım Cumartesi akşamı ABTTF üyesi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği tarafından düzenlenen Batı Trakya Kültür Gecesi Gütersloh’da düzenlendi. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu geceye Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği Genel Başkanı Mustafa Cambaz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf, ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit, Hannover Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Genel Başkanı Tamer Şıraneci ve Hannover Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Genel Sekreteri Ergin Hüseyin katıldı.

Gütersloh’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin de yoğun ilgi gösterdiği gece Dernek Başkanı Mustafa Cambaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında Gütersloh’daki Batı Trakya Türklerine yönelik faaliyetlerini arttırarak devam ettirdiklerini belirten Cambaz dernek olarak seminer etkinliklerini sürdürdüklerini açıkladı. Ardından kürsüye gelen Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif Almanya’daki Batı Trakya Türkleri ile birlikte olmaktan son derece memnun olduğunu belirterek Batı Trakya’daki son gelişmeleri anlattı. Batı Trakya’nın sosyal ve ekonomik durumunun gün geçtikçe iyiye gittiğine değinen Şerif “Batı Trakya’ya T.C. Ziraat Bankası’nın gelişiyle artık bölgemizdeki Türkler de önemli ölçüde kalkınacak. Ayrıca kurmuş olduğumuz yeni vakıfla eğitim alanında hizmet vermeyi, kendi özel okullarımızı kurmayı planlıyoruz, inşallah önümüzdeki dönemde bu hedeflerimize ulaşağız” şeklinde konuştu.

Almanya’daki Batı Trakya Türk Dernekleri daha aktif hale gelecek

Geceye katılan ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit de yaptığı konuşmada ABTTF’nin başlattığı bölge toplantılarına değinerek Almanya’daki Batı Trakya Türk Derneklerinin daha etkin hale geleceğini belirtti. Özkan Reşit “derneklerimiz arasında başlattığımız bölge toplantıları ile Almanya’daki Batı Trakya Türk Derneklerini çok daha etkin hale getirmeyi amaçlıyoruz. Umuyoruz ki Almanya’daki derneklerimiz daha çok işbirliği yaparak büyük projelere imza atacaklardır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çekilişle katılımcılara hediyeler dağıtılırken Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de Batı Trakyalı Türk çocuklarına kitap hediye etti. Daha sonra halk oyunları ekibinin sahne aldığı Kültür Gecesi’nde Trakya ve Anadolu’nun değişik yörelerine ait halk oyunları gösterileri sergilendi ve katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Ardından Batı Trakya yöresine ait türkülerin söylendiği Kültür Gecesi Batı Trakyalıların birlik ve beraberlik içinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Kültür Gecesi gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
GALERİ