ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Höchst/Odenwaldt Derneği 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü andı

06.02.2008
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) üye derneklerinden Höchst/Odenwaldt Batı Trakya Türk Kültür Merkezi 3 Şubat Pazar günü dernek lokalinde düzenlenen bir etkinlikle 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü andı. Saygı duruşu ile başlayan etkinliğe Höchst/Odenwaldt Batı Trakya Türk Kültür Merkezi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılırken bölgede yaşayan Batı Trakya Türkleri de anma etkinliğine yoğun bir ilgi gösterdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) Eğitim Faaliyetlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Kırcaali etkinliğe katılan Batı Trakyalı Türklere teşekkür ederek gösterilen birlik ve beraberliğin önemini anlattı. 29 Ocak’ta Batı Trakya Türklerinin baskı ve zulüme dur dediklerini belirten Ekrem Kırcaali “Batı Trakya Türkleri 29 O-cak günü Batı Trakya Türk Azınlığı demokratik hakkını kullanarak baskılara dur demiş ancak saldırılarla karşılaşmış, şiddete maruz kalmıştır. Bu sebeple 29 Ocak tarihini hiç unutmayacağız ve anısını yaşatacağız” şeklinde konuştu.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın mücadelesi devam edecektir

Açılışın ardından dernek lokalinde 29 Ocak olayları ile ilgili bir sinevizyon gösterisi yapıldı ve Batı Trakya Türklerinin merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in hayatını ve mücadelesini anlatan belgesel film gösterildi. ABTTF Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Kırcaali ABTTF’nin uluslararası alandaki faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirerek mücadelenin kararlı bir şekilde yürütüldüğünü i-fade etti.

Höchst/Odenwaldt Batı Trakya Türk Kültür Merkezi Başkanı Erhan Kocaveli de etkinlikte yaptığı konuşmada 29 Ocak saldırılarını kınadı. 29 Ocak olaylarının Batı Trakya Türklerinin hafızalarında silinmez bir yer edindiğini belirten Kocaveli yıldırma politikalarına rağmen Batı Tra-kya Türk Azınlığı’nın mücadelesinin devam ettiğine işaret etti. Erhan Kocaveli “29 Ocak anma etkinliğine iştirak eden Batı Trakyalı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Burada görüyoruz ki Batı Trakya Türklerinin birlik ve beraberliği çok güçlüdür ve bu güçlü birlik Batı Trakya Türk Azınlığı’nın davasının başarıya ulaşmasına vesile olacaktır” dedi.

Etkinlikte daha sonra 29 Ocak olaylarını yaşayan Batı Trakyalılar yaşadıklarını katılımcılarla paylaşarak birlik ve beraberliğin devam ettirilmesi temennisinde bulundular. Höchst/Odebwaldt derneğindeki etkinlik akşam saatlerinde sona ererken katılımcılar 29 Ocak olaylarıyla ilgili ayrıntılı olarak bilgilendirildikleri için teşekkürlerini sundular.
GALERİ