ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Espelkamp Derneği’nde dördüncü dönem seçimleri yapıldı

25.04.2008
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nde dördüncü dönem seçimleri 26 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirildi. Seçimler sonucunda Yönetim Kurulu Denetim ve Disiplin Kurulu ve Kadınlar Kolu Yönetimi’ne seçilen yeni isimler şöyle oldu:

YÖNETİM KURULU:
Başkan: Engin Cingur
2.Başkan: İbrahim Selamioğlu
Sekreter: İlhan Dumpan
Kasadar: Adnan Dumpan
Halkla İlişkiler Başkanı: Abturahim Rüştüoğlu
Lokal Sorumluları: Yiğit Cambaz
Seven Borazan
Şefket Nazifoğlu

DENETİM VE DİSİPLİN KURULU:
Denetim: Metin Aptullah
Ayhan Veli
Oktay Nazifoğlu

Disiplin: Mümün Şükrü
Kamil Duban
Sabri Hazim

KADINLAR KOLU YÖNETİMİ:
Başkan: Seher Alioğlu
2.Başkan: Emine Kara
Sekreter: Handan Osmanoğlu
Kasadar: Fatma Hazim

Halkla İlişkiler Başkanı: Nursen Salih
Çocuklar ve Eğitim Sorumlusu: Sibel Selamioğlu
Yardımlaşma: Reyhan Emin

Yeni seçilen Başkan Engin Cingur, geçmiş dönemde önemli işleri gerçekleştiren eski başkan, Cem Ahmet´den görevi teslim aldı ve yeni yönetim üyelerine başarılar diledi. İlk defa başkanlık görevini üstlenen Engin Cingur, geçmiş yönetime başarılı çalısmalarından dolayı teşekkür etti, gidilen bu istikrarlı yolun aynı şekilde sürdürüleceğini belirtti.

Taze yönetim, hemen seçimlerden sonra ilk faaliyet olarak 12 Nisan 2008 Cumartesi günü bir “Tanışma- Buluşma” günü organize ederek üyelerle bir araya geldi. Yüksek karılımıyla dikkati çeken buluşmada, üyelerin isteklerine kulak verildi. Bölgede, Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili faaliyetlerın arttırılmasına “Birlik ve Beraberlik” değerlerinin daha belirgin yaşanmasına karar alındı. Baskan Engin Cingur, ailelerin de katılabildiği sicak ortamın derneğin geleceği açısından önem taşıdığını ve derneğimizin bir bulşma ve birleşme mekanı olduğunun altını çizdi.

Değerlerimizi ve Batı Trakya Küktürü’nü çocuklarımıza taşımak amacıyla 26 Nisan günü Espelkamp derneğinde “23 Nisan Kutlamaları” düzenlendi – çocuklarla derneğin lokali şenlendi. Kadınlar kolu tarafından proğram akımı koordine edildi; çocuklar siirler okudu. Batı Trakya’lı çocuklara hediyeler dağıtan yönetin üyeleri: “Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onlara bilgimizi ve kültürümüzü vermek zorundayız, yoksa geleceğimizi yok etmiş oluruz” dediler.

Espelkamp derneğinde, 1 Mayıs tatilini değerlendirerek bir “Aile Buluşması ve Pikniği” organize etmek nerdeyse bir gelenek haline gelmiş. Başkan yardımcısı İbrahim Selamioğlu: “Bu yıl malesef boş ve uygun mekan bulunamadığı için, eğlencemizi 3 Mayıs’a erteledik. Ama iyi bir haberim var, arkadaşlara verdiğim sözü yerine getireceğim, bir tane de benden kuzu çevirme var – yani iki oldu. Herkezi bekliyoruz” diyerek üyeleri davet etti.
GALERİ