ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi 1. Uyum Festivali’ne katıldı

09.11.2009
31 Ekim 2009 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi, Erbach Odenwald Elfenbein Müzesi’nde 1. Uyum Festivali’ne katıldı. Festivalde Dernek Başkanı Erhan Kocaveli, Asbaşkan Ekrem Kırcalı, Kadınlar Kolu Başkanı Azize Mahmut, Kadınlar Kolu Başkan Yardımcısı Hanife Kocaveli ile dernek üyeleri Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsil ettiler.

Almanya Protestan Kilisesi’ne bağlı yardım kurumu Diakoni ve Erbach Valililğinden Bayan Krämer tarafından gerçekleştirilen Uyum Festivali’ne Erbach Valisi Harald Bush, Diakoni’den Bijan Monazah, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nden Breuberg Camii İmamı Mustafa İlhan Aksu, Breuberg Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kara, Breuberg Yönetim Kurulu üyesi Ünal Geyik, Breuberg Kadınlar Kolu’ndan Sibel Çakır katıldılar. Bununla birlikte Festival’e Hessen Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Polis Danışmanı Fahri Erfiliz, Erbach Odw. Polis Teşkilat Müdürü Raabe de iştirak ettiler. Festivalde gün boyunca şiirler okundu, şarkılar söylendi ve dans gösterileri gerçekleştirildi.

Sabah 10.30’da başlayan 17.00’e kadar süren festivalde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gruplar kültür ve geleneklerini tanıttılar. Farklı kültür ve inançlara sahip topluluklar arasında uyumu gerçekleştirmek amacı ile gerçekleştirilen festivalde Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi, Batı Trakya Türk kültürüne özgü tatlardan sarma ve börek ile Türk kahvesini tanıttılar. Dernek resim sergisinden tabloların tanıtıldığı festivalde ABTTF tarafından Türkçe ve Almanca dillerinde hazırlanmış Batı Trakya Türk Azınlığı ile sorunlarını anlatan kitapçıklar da dağıtılarak, katılımcılar ile sorunlar paylaşıldı.








GALERİ