ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gütersloh Batı Trakya Türkleri 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutladı

27.04.2010
25 Nisan 2010 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Bielefeld Türk Veliler Derneği, Türk Azerbaycan Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Bielefeld Türk Öğretmenler Derneği ve Bielefeld Ülkü Ocağı ile Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği bu önemli günde büyük bir coşku yaşadılar.

Açış konuşmasını Bielefeld Veliler Derneği Başkanı Nezahat Yıldırım’ın gerçekleştirdiği etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Evren Gürsel ile Eğitim Ataşesi Ali Çelik de onur verdiler. Başkonsolos Evren Gürsel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gürsel, 23 Nisan Bayramı’nın özellikle Avrupa’da yaşayan Türk çocuklarına Türk kültür ve tarihini anlatmak açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Sunuculuğunu Erdal Yıldırım’ın yaptığı kutlamada çocuklar için çeşitli yarışmalar düzenlendi, çocuklara hediyeler dağıtıldı. Kutlamada çocuklar tarafından şiirler okunarak tiyatro gösterileri sergilenmekle birlikte folklor ve mehter gösterileri de gerçekleştirildi.
GALERİ