ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Witten halkı İsmet Yusuf’a destek olmak için DITIB Sultan Ahmet Camii’deydi

06.12.2010
4 Aralık 2010 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) ve Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 41 yaşında plazmasitom hastası İsmet Yusuf için Witten’de, DITIB Sultan Ahmet Camii’nde doku tipleme günü düzenledi.

Almanya’nın Lauf kentinde yaşayan Batı Trakya Türklerinden İsmet Yusuf için Witten’de düzenlenen doku tipleme kampanyasına yalnızca Witten ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türkleri değil Alman toplumu da destek verdi. Doku tipleme kampanyasına aynı gün ABTTF Bölge Toplantısı olması dolayısı ile ABTTF üyesi Espelkamp, Hannover, Gütersloh, Meschede ve Lüdenscheid Batı Trakya Türk derneklerinin yöneticileri de katılarak destek verdiler.

2009 yılında plazmasitom hastası teşhisi konan İsmet Yusuf için Witten düzenlenen doku tipleme gününde doku örnekleri DKMS Deutsche Knochenmarkspenderdatei (Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası) tarafından toplandı. Yusuf için toplanan mali yardım ise DKMS’nin bağış hesabına aktarıldı.

Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi kadınların hazırlamış oldukları soğuk büfe yiyecekler ile birlikte sıcak içeceklerin ikram edildiği doku tipleme gününün sona ermesinin ardından İsmet Yusuf, ABTTF’yi ve Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni arayarak teşekkürlerini iletti.









GALERİ