ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Hannover’de kutlandı

26.05.2011
22 Mayıs 2011 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, Hannover’de gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katıldı.

Aşağı Saksonya Eyaleti’nin başkenti Hannover’de faaliyet gösteren yedi Türk derneğinin katılımı ile SV Damla Genç Hannover spor sahasında gerçekleştirilen futbol turnuvasına, Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği 16-18 yaş arasındaki gençlerden oluşan bir takımla katıldı. Turnuvanın açış konuşmasını T.C. Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Başkonsolos, asimilasyon tehlikesi karşısında ulusal kimliğin çok iyi bilinmesi gerektiğini, bu ulusal kimliğin pekiştirilmesinde milli bayramların çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Atatürk’ün bu günü gençlere armağan ettiğini söyleyen Başkonsolos Özçuhadar, herkesin gençlik bayramını kutladı. Son olarak Başkonsolos Özçuhadar, turnuvada ilk üçe giren takıma kupalarını takdim etti.

Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin ilk kez katıldığı Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasında Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu. ATA Oratoryosunun seslendirildiği özel etkinlikte Gökhan Sağır, Grup Troja, Yusuf Samast ve Grup Söke&Tamer Alcan sahne aldılar.
GALERİ