ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

YEN Gençlik Lideri Semineri’ne katılan Genç ABTTF artık YEN üyesi

21.10.2011
Genç ABTTF, 14-20 Ekim 2011 tarihlerinde Avrupa Azınlıkları Gençliği (YEN) tarafından düzenlenen Gençlik Lideri Semineri’ne katıldı. Almanya’nın Bautzen/Budysin kentinde Sorb azınlığın gençlik örgütü PAWK’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen, yaklaşık 100 kişinin katıldığı seminere Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsilen Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit ve Genç ABTTF Sekreteri Gülşah Reşit katıldılar. 2011 yılının gönüllülük yılı olması dolayısı ile seminerde gençlerin gönüllülük temelinde yürüttükleri aktivitelerin önemi tartışıldı.

“VolunTEAR” temalı seminerin ilk gününde gönüllü çalışmanın kimi zaman hayal kırıklığı ile sonuçlandığı tartışıldı. İki gün süren atölye çalışmalarında Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit, üyesi olduğu Politika Çalışma Grubu’na katılırken, Genç ABTTF Sekreteri Gülşah Reşit ise proje yönetimi konulu atölye çalışmasına iştirak etti. Çarşamba günü düzenlenen Gençlik Lideri Komitesi’nde ise Sözcü Fatma Reşit, Politika Çalışma Grubu’nun çalışmaları hakkında diğer katılımcıları bilgilendirdi.

Genç ABTTF’nin üyeliği YEN’e zenginlik katacak

Çarşamba günü düzenlenen YEN Üyeler Konseyi’nde Genç ABTTF’nin üyelik başvurusu görüşüldü. Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit, Batı Trakya Türk Azınlığı ile ABTTF ve ABTTF’nin çatısı altında oluşturulan Genç ABTTF hakkında bilgi verdi. Ardından 7-8 Eylül 2011 tarihlerinde Genç ABTTF’nin YEN’e üyelik başvurusunu yerinde incelemek üzere Witten’deki ABTTF Merkez Ofisi’ni ziyaret eden Madlena Kowar ile Berit Nommensen, ziyaret hakkında bilgi verdi. Madlena Kowar, Genç ABTTF’nin “eski ve yeni azınlık” olarak YEN için bir zenginlik unsuru olduğunu ve YEN Yönetim Kurulu’nun Genç ABTTF’nin üyeliğini desteklediğini belirtti. Yapılan oylama neticesinde Genç ABTTF YEN’e üye olarak kabul edildi.

Fatma Reşit YEN Politika Komiseri seçildi

YEN Üyeler Konseyi’nde YEN Yönetim Kurulu’nun boş olan Politika Komiseri için seçimlere gidildi. Danimarka Alman azınlığı “junge SPitzen” tarafından aday gösterilen Fatma Reşit’i Südtiroler Jugendring’e üye YEN Politika Çalışma Grubu üyesi Lukas Northdufter da destekledi. Seçimler sonucunda Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit, YEN Politika Komiseri olarak seçildi, böylelikle Fatma Reşit YEN Yönetim Kurulu’nun yeni üyesi oldu.

Genç ABTTF’nin YEN’e üye olarak kabul edilmesi ile birlikte Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları Avrupa’da yaşayan azınlık gençlik örgütlerini bir araya getiren YEN’de daha çok gündeme gelecek. Fatma Reşit’in YEN Yönetim Kurulu’na Politika Komiseri olarak girmesinin ardından Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları YEN’in çalışmalarında daha fazla yer alacak. Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri olarak eski ve yeni azınlık kavramını bir arada taşıyan Genç ABTTF, YEN’e yeni bir bakış açısı da kazandıracak.
GALERİ