ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri Aile Gecesi için Gütersloh’ta buluştu

21.11.2011
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği, 19 Kasım 2011 tarihinde Aile Gecesi düzenledi. Cumartesi akşamı düzenlenen eğlenceye ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Başkan Yardımcısı Nazmi Sali, Genel Sekreter Özkan Reşit ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu İbrahim Selamioğlu katıldılar. Rheda- Wiedenbrück Ülkü Ocağı Eski Başkanı Ataman Yazıcı’nın katıldığı aile gecesine T.C. Münster Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Yasemin Köseoğlu da iştirak etti.

Almanya’nın pek çok yerinden, hatta Hollanda’dan Batı Trakya Türkleri geceye katıldı

ABTTF Yönetim Kurulu üyelerinin aileleri ile birlikte iştirak ettikleri aile gecesine ABTTF üyesi Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, Hannover Batı Trakya Türkleri Aile Birliği ve Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri ile birlikte derneğe üye Batı Trakya Türkleri de katıldı. Bununla birlikte Batı Trakya Türklerinin yoğun bir katılım gösterdiği aile gecesine Gütersloh yakınında yaşayan Batı Trakya Türkleri, hatta Hollanda’da yaşayan Batı Trakya Türkleri de katıldı.

Ev sahibi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği’nin Başkanı Mustafa Cambaz açış ve selamlama konuşması ile başlayan gecede ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF’nin son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar ile Batı Trakya’da yaşanan son gelişmeler hakkında kısa bir konuşma yaptı. Devamında T.C. Münster Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Yasemin Köseoğlu, selamlama konuşması yaparak Batı Trakya Türklerine seslendi.

Aile gecesinde ev sahibi derneğin Kadınlar Kolu tarafından eğitilmiş 5 ila 18 yaş arası çocuk ve gençlerin Trakya ve Ege yöresine ait folklor gösterileri büyük ilgi gördü. Gecede misafirler, Türk mutfağına özgü tatlar eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendiler.
GALERİ