ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

29 Ocak Milli Direniş Günü Almanya’da özel etkinliklerle anıldı

31.01.2012
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi dernekler 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü düzenledikleri özel etkinliklerle andı. 29 Ocak Milli Direniş Günü’nde biraraya gelen üye dernekler hep bir ağızdan “Türk’üz!” dediler.

Feuchtwangen

Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği tarafından düzenlenen 29 Ocak’ı anma törenine Feuchtwangen Belediye Başkanı Patrick Ruh ile Belediye Başkan Yardımcısı Peter Lindendörfer de iştirak etti. Yaklaşık elli kişinin katıldığı tören saygı duruşu ile başladı. Dernek Başkanı İbrahim Ahmet, 29 Ocak Milli Direniş Günü’nün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Ahmet, ABTTF’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sesini duyurmak amacı ile gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dernek Başkanı İbrahim Ahmet’in ardından 29 Ocak 1988 ve 1990 olaylarına tanıklık etmiş iki kişi o gün yaşananları aktardılar.

Höchst ve Fürth

Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma törenine ise ABTTF Kültürel ve Sosyal Faaliyetler Yardımcısı Gökhan Kocaveli katıldı. Törenden önce Höchst i.Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi 19. Dönem Yönetim Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yaklaşık kırk kişinin katıldığı törende Dernek Başkanı Selaetin Latif ve Dernek Başkan Yardımcısı İrfan Mahmut kısa bir konuşma gerçekleştirdiler. Tören, dernek üyesi çocukların okudukları şiirler ile sona erdi.

Fürth/Nünberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde gerçekleştirilen anma törenine dernek yönetim kurulu ile üyeler katıldı. Törende Dernek Başkanı Hilmi İsmail, 29 Ocak Milli Direniş Günü ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Herzogenaurach

Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ise 29 Ocak Milli Direniş Günü’nde biraraya gelen üyeler ile 29 Ocak temalı bir sohbet gerçekleştirdi. ABTTF Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail’in de katıldığı sohbet toplantısında üyeler 29 Ocak 1988 ve 1990 olaylarını tartıştılar.

Kelsterbach

Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde gerçekleştirilen anma törenine ise yaklaşık yüz kişi katıldı. Dernek Başkanı Hüseyin Sar, kısa bir selamlama ve anma konuşması gerçekleştirdi. Derneğin yaşça büyük olan üyeleri 29 Ocak 1988 ve 1990 olayları hakkında gençlerin yönelttikleri soruları cevaplayarak o günlerde yaşanan olaylar hakkında gençleri bilgilendirdiler.

Stuttgart

Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği tarafından gerçekleştirilen anma törenine ise yaklaşık 20 kişi katıldı. Dernek Başkanı Mehmet Mehmet, 29 Ocak 1988 ve 1990’da yaşanan olayları anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın o dönemki ve bugünkü durumunu kıyaslayan Başkan Mehmet Mehmet, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın durumunun bugün düne kıyasla daha ağır olduğunu ifade ederek Azınlık’ın 29 Ocak 1988 ve 1990’da olduğu gibi bugün de bir yürüyüş gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi. Mevcut şartlarda bunun zor olduğunu söyleyen Mehmet Mehmet, özellikle Batı Trakya’daki Azınlık temsilcilerinin sorunların çözümü için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Gütersloh ve Meschede

29 Ocak Pazar günü Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği, 29 Ocak’ı anma töreninin ardından mali genel kurul toplantısını gerçekleştirirken Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 29 Ocak Milli Direniş Günü anma töreni ile genel kurulunu birlikte gerçekleştirdi. Törende Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Hasanoğlu, 29 Ocak’ın anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Ardından seçimlere gidildi. Gerçekleştirilen seçimler sonucunda Hasan Hasanoğlu dernek başkanı, Tuncay Kara Çoban ise 2. başkan seçildi.

Münih

Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği ise 29 Ocak Pazar günü Milli Direniş Günü vesilesi ile DITIB Mehmet Akif Camii’nde mevlit okuttu. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı mevlitte Dernek Başkanı Erdin Kazımoğlu, 29 Ocak’ın anlamı ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Sekreter Cengiz Recepoğlu, 29 Ocak ile bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

GALERİ