ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Berlin’e çalışma ziyaretinde bulundu

29.02.2012
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 28 Şubat 2012 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’e çalışma ziyaretinde bulundu. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail ve ABTTF Genel Müdürü K. Engin Soyyılmaz, Almanya Federal Meclisi’ni (Bundestag) ziyaret ettiler.

Bundestag AB İşleri Komisyonu’nda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları dile getirildi

28 Şubat 2012 tarihinde ABTTF, Bundestag Avrupa Birliği (AB) İşleri Komisyonu’nda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dile getirdi. Almanya Hristiyan Demokrat Birliği/Hristiyan Sosyal Birlik’ten (CDU/CSU) Thomas Bareiß, Almanya Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Dietmar Nietan ve Heinz-Joachim Barchmann ile Sol Parti’den Dr. Diether Dehm olmak üzere Komisyon üyesi dört milletvekili ile Komisyonu Sekretaryası’nın katıldığı görüşmede ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Öncelikle ABTTF hakkında bilgi veren Başkan Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın statüsü ve haklarının Lozan Barış Antlaşması ile belirlendiğini ifade etti. Başkan Habipoğlu, Azınlık’ın eğitim ve din alanlarında özerk bir yapıya sahip olmasına rağmen 1967 Albaylar Cuntası’nı izleyen dönemde çeşitli uygulamalar neticesinde özerk yapının pratikte ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Yunanistan’da kötü ekonomik durum karşısında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın da yaşam koşullarının kötüleştiğini belirten Başkan Habipoğlu, Batı Trakya’nın Bulgaristan ve Romanya’nın AB’ye üye olması öncesinde Avrupa’nın en geri kalmış bölgesi olduğuna dikkat çekti.

Başkan Habipoğlu, Yunanistan’da iflasa yakın bir ekonomik görünümün olduğu bir ortamda azınlık sorunlarının göz ardı edileceği endişesini taşıdıklarını ifade ederek ülkenin yeniden yapılandırıldığı bu dönemde azınlık sorunlarına da farklı bir bakış açısı ile bakılması gerektiğini belirtti. Yunanistan’ın temel sorununun olayları bakış açısı ve sorunları çözmedeki yetersizliği olduğunu söyleyen Başkan Habipoğlu, Yunanistan’ın Avrupa Birliği’nin temel değerleri ve ilkeleri ile gerçek anlamda uyumlu bir ülke olması konusunda ikna edilmesi gerektiğini belirtti.
GALERİ