ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne çalışma ziyaretinde bulundu

26.04.2012
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: AKPM nezdinde gerçekleştirileceğimiz lobi faaliyetlerine ilişkin yeni stratejinin ilk adımlarını belirledik

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 23-25 Nisan 2012 tarihlerinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) resmi çalışma ziyaretinde bulundu. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve ABTTF Genel Müdürü K. Engin Soyyılmaz, AKPM İlkbahar Olağan Genel Oturumu’na paralel gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret temelli saldırılar ile dernek kurma özgürlüğü sorunu öncelikli olmak üzere Batı Trakya Türk Azınlığı’nın güncel sorunlarını aktardı.

Yunanistan’daki ekonomik krizden en çok Batı Trakya Türkleri etkilendi

AKPM Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Boriss Cilevics ile gerçekleştirilen görüşmede Başkan Habipoğlu, derin ekonomik ve mali kriz nedeni ile işsizliğin ülke genelinde artışa geçtiğini, bu durumdan en fazla etkilenen grupların başında Batı Trakya Türk Azınlığı geldiğini söyledi. Azınlık üyelerinin iş bulmak için Türkiye ve Avrupa ülkelerine göç ettiğini söyleyen Habipoğlu, bu kriz ortamında Batı Trakya’nın Yunanistan ve Türkiye arasında bir köprü olabileceğini, bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret temelli saldırılarda artış var

Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu (ECRI) Sekretaryası’nda görevli Avukat Aline Usanese ile gerçekleştirilen görüşmede Başkan Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret temelli saldırılarda artış yaşandığını dile getirdi. Mart 2012’de İskeçe Türk Birliği ve İskeçe’deki Bektaşi türbesine yönelik saldırıları ifade eden Habipoğlu, Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı’nın can güvenliği sorununun ortaya çıktığını belirtti.

Yunanistan AİHM kararlarını ısrarla uygulamıyor

AKPM Eski Başkanı ve AKPM Türk Delegasyonu üyesi Mevlüt Çavuşoğlu ile AKPM Türk Delegasyonu Başkanı Nursuna Memecan ile gerçekleştirilen görüşmede ise Başkan Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’na ilişkin yaşanan güncel gelişmeleri aktardı. Başkan Habipoğlu, Yunanistan tarafından AİHM kararlarının uygulanmaması konusunu detayları ile aktardı.

Avrupa Konseyi AİHM Kararları İnfaz Dairesi Kısım Şefi Irene Kitsou-Milonas ile gerçekleştirilen görüşmede ise Başkan Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın dernek kurma özgürlüğü sorununu dile getirdi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ilgilendiren üç AİHM kararı ile Makedon Kültür Evi kararını Yunanistan’ın uygulamadığını söyleyen Başkan Habipoğlu, İskeçe Türk Birliği ile ilgili davada Yunan Yargıtayı’nın red kararı verdiğini belirtti. Milletvekili Çetin Mandacı’nın AİHM kararlarının uygulanması konusunda bir soru önergesi sunduğunu söyleyen Başkan Habipoğlu, Yunan Adalet Bakanlığı’nın verdiği cevapta Yunanistan’ın AİHM kararlarını uygulama zorunluluğunun bulunmadığını ifade ettiğini belirtti.
GALERİ