ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği’nden sonbahar mangalı

02.10.2012
Halver’de yaşayan Batı Trakya Türklerini biraraya getiren mangal gününe ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da katıldı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği, Halver ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türkleri ile birlikte sonbaharı karşılamak amacı ile 30.09.2012 tarihinde mangal günü düzenledi. Dernek üyelerinin bir araya geldiği mangal gününe ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da katıldı.

ABTTF’nin eski yöneticilerinden ve Dernek Başkanı Mehmet Hüseyin, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nu selamladı, Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği olarak Halver’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumunu biraraya getirmek için mangal günü benzeri etkinlikleri sık sık gerçekleştirdiklerini ifade etti.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ise Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği’nin etkinliğine davet edilmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Habipoğlu, ABTTF’nin bir aile olduğunu, ABTTF’nin gücünü de derneklerinden aldığını belirtti. Yunanistan’da yaşanan ekonomik sorunlar ve bunun Batı Trakya Türk Azınlığı’na etkilerinden bahseden Başkan Habipoğlu, ülkede yaşanan güncel gelişmeleri aktardı. ABTTF’nin son dönemde gerçekleştirdiği anlatan Başkan Habipoğlu, ABTTF ve Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi’nin ortaklaşa olarak bir işbirliği protokolü imzaladığını söyledi.

Konuşmaların ardından tüm misafirler mangal gününün tadını çıkardılar.
GALERİ