ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği aile gecesi düzenledi

07.02.2013
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, 2 Şubat 2013 tarihinde Aile Gecesi düzenledi. Münih ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türklerinin yoğun katılım gösterdiği aile gecesine Münih’te bulunan diğer kardeş dernek Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği, Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği’nin başkanları ve yöneticileri de katıldılar. Aile gecesine ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail ve ABTTF Denetim Kurulu üyesi Engin İsmail de iştirak ettiler.

Geceye kardeş dernek Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği de katıldı

Aile gecesinde Dernek Başkanı Erdoğan Hocaoğlu tüm katılımcıları selamladı. Erdoğan Hocaoğlu, kardeş dernek Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği’nin gcelerine katılmasının memnuniyet verici oldugunu, bu durumun iki derneğin birleşme kararının doğru olduğunu gösterdiğini belirtti. Erdoğan Hocaoğlu, Bavyera Eyaleti’nin diğer bölgelerinde faaliyet gösteren Herzogenaurach ve Schweinfurt derneğine aile gecesinde kendileri ile birlikte oldukları için teşekkür etti. Erdogan Hocaoğlu konuşmasında, “Bilindiği üzere kardeşlerimle gönüllü olarak yönetime gelmiş bulunmaktayız. Amacımız en çok arzu ettiğimiz biz Batı Trakya Türklerini bir arada tutmak, birliği sağlamak, kardeşliği daha da fazla pekiştirmektir. Birlik ve beraberlik toplumların sesinin gür çıkmasına vesiledir. İnanmak başarının yarısıdır. Birlikten kuvvet doğar diyerek çalışmalarımızı devam ettirelim. Bizler Yunanistan için utanç, Türk Azınlığı için gurur ve direniş günleri olan 29 Ocaklar’ı unutmuyoruz ve unutturmuyoruz. Derneğimizde bazı faaliyetlerimiz olacak. Bunlardan bazıları; ana dilimiz Türkçe yardımcı kursları, Yunanca yardımcı kursları, Türk sanat musikisi çalışmaları, din ve ahlak kursları gibi çalışmalar başladı.” dedi.

Herzogenaurach ve Schweinfurt dernekleri de geceye katıldı

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Dernek Başkanı Erdoğan Hocaoğlu’nu ve yeni seçilen yönetimi tebrik etti. Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin ABTTF’nin kurucu derneklerinden birisi olduğu söyleyen Habipoğlu, o dönemde görev yapan yöneticilerin cesur kararları sayesinde ABTTF’nin bugün var olduğunu söyledi. ABTTF’nin 29 Ocak 1988 olaylarından hemen sonra kurulduğunu söyleyen Habipoğlu, Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği ile Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği’nin 29 Ocak Milli Direniş Günü’nün 25.yılını birlikte kutlamasından ayrıca memnuniyet duyduğunu belirtti. 29 Ocak Milli Direniş Günü’nde Batı Trakya’da olduğunu söyleyen Habipoğlu, 2013 yılında ABTTF’nin Batı Trakya’daki kuruluşlar ile ortak çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti. ABTTF’nin Avrupa Parlamentosu’nda temsil edilen bir kuruluş olduğunu söyleyen Habipoğlu, birlik ve beraberlik sayesinde başarı oldukları söyledi. Habipoğlu, bu birlik ve beraberlik ruhunun Münih’te de yaşandığını ve bundan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkan Halit Habipoğlu’nun ardından Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Erdin Kazımoğlu ve Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Bülent de konuşma yaptılar. Aile gecesi Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği’nin çocuklarından oluşan folklor grubunun gösterisi ile devam etti. Gecede Münih ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türkleri hep birlikte geç saatlere kadar eğlendiler.
GALERİ