ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Bavyera’da yaşayan Batı Trakya Türkleri Münih’te biraraya geldi

20.03.2013
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği, 16 Mart 2013 tarihinde Aile ve Kültür Gecesi düzenledi. Münih ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türklerinin yoğun bir ilgi gösterdiği geceye kardeş dernek Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Erdoğan Hocaoğlu ve diğer yönetici isimler de katıldılar. Kral düğün salonunda düzenlenen geceye ABTTF adına Başkan Yardımcıları Cengiz İsmail ve Engin İsmail ile Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Bülent Ekrem katıldılar. Geceye T.C. Münih Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Selim Çukurkaya katılımları ile onur verdi.

Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği’nin düzenlediği geceye ABTTF üyesi Herzogenaurach, Feuchtwangen, Schweinfurt ve Stuttgart dernekleri de katıldılar

Geceye ABTTF üyesi Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği, Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği, Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği derneklerinin başkan ve yöneticileri de katıldılar. Aile gecesine Münih’te faaliyet gösteren Münih Engelliler Derneği Başkanı Cengiz Hocazade ve Bavyera Engellilere Yardım Derneği Başkanı ve “Arı” Dergisi Sahibi Esin Tegike de katıldılar.

Erdin Kazımoğlu: “Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak ve özgürlükleri mücadelesine katkıda bulunmak için azimle çalışacağız.”

Hürriyet, Türkiye ve Posta gazetelerinin muhabirlerinin katıldığı ve TGRT Avrupa’nın de çekim yaptığı aile gecesinde Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı ve ABTTF Gençlik ve Eğitim Faaliyetleri Sorumlusu Erdin Kazımoğlu, “ABTTF 18. Dönem Yönetim Kurulu olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak ve özgürlükleri mücadelesine katkıda bulunmak için azimle çalışacağız.” dedi. Erdin Kazımoğlu, Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği’nin aktif bir yönetim kurulu çalışmalarını düzenlediklerini, 20. dönemde oluşturdukları Kadınlar Kolu ile Batı Trakya Türkü kız çocuklarından oluşan 14 kişilik Dans Grubu’nu kurduklarını söyledi. Erdin Kazımoğlu, Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği’nin 22.döneminde de görev ve sorumlulukların bilincinde olarak bir önceki dönemde başlatılan girişimlere devam etmeyi istediklerini ve Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği’ni daha ileriye taşımak için çabalayacaklarını söyledi. Kazımoğlu, dernek üyelerine ve derneğe emeği geçen tüm soydaşlara teşekkür etti, yaptıkları tüm çalışmaların birlik ve beraberlikleri için olduğunu ifade etti. Erdin Kazımoğlu, 22 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan federal seçimlerde Batı Trakya Türklerinden Cemile Yusuf’un Hristiyan Demokrat Birliği(CDU)’nden Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Hagen’den milletvekili adayı olarak gösterildiğini söyledi, bir Batı Trakya Türkünün federal milletvekili adayı gösterilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kardeş dernek Bavyera Eyaleti Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Erdoğan Hocaoğlu ise Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği ile birleşme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini, Münih’teki Batı Trakya Türklerinin birlik içerisinde olmasını istediklerini söyledi.

ABTTF Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın güncel sorunlarından bahsetti. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın en önemli sorunlarından biri olan iki dilli azınlık anaokulları sorununu aktaran Cengiz İsmail, ABTTF’nin bu önemli sorunu uluslararası alanda duyurmak amacı ile Strazburg’daki Avrupa Parlamentosu’nda bir sunum gerçekleştirdiğini söyledi.

ABTTF Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu ve Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Ekrem ise Münih’te Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği’nin düzenlediği gecede Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin yöneticilerinin ve üyelerinin de bulunmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Ekrem, iki kardeş derneğin birleşmeye karar vermelerinin birlik ve beraberlik açısından sevindirici ve memnun edici bir gelişme olduğunu belirtti.

T.C. Münih Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Selim Çukurkaya ise Münih’te faaliyet gösteren iki Batı Trakya Türk derneğini birleşmiş ve tek bir dernek olarak görmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Geleneksel olarak gerçekleştirilen kültür ve aile gecesi birlik ve beraberliğin simgesi halindeydi. Gece tüm Batı Trakya Türklerinin Grup Güneykardeşler’in şarkıları eşliğinde doyasıya eğlenmeleri ile devam etti.
GALERİ