ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu Brüksel’deydi

24.04.2013
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu AP Milletvekilleri Nils Torvalds ve László Tőkés ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını görüştü

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu 23 Nisan 2013 tarihinde Brüksel’e çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Salı günü gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Halit Habipoğlu, AP Milletvekili Nils Torvards(Finlandiya) ve AP Milletvekili László Tőkés ile görüştü.

Habipoğlu: İsminde geçen “Türk“kelimesi nedeniyle dernekleri kapatan Yunanistan AİHM’nin kararlarına rağmen yanlıştan dönmüyor

ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin de katıldığı görüşmelerin ilki olan AP Milletvekili Nils Torvalds ile yaptığı görüşmede Halit Habipoğlu, ABTTF’nin 14 Mart 2013 tarihinde Avrupa Parlamentosu Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller İntergrubu’nda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitimi konusunda yaptığı sunuma katılımı dolayısı ile Torvalds’a teşekkür etti. Eğitim alanında öncelikli olarak iki dilli azınlık anaokulları alanında yaşanan sorunların yanı sıra Habipoğlu Batı Trakya Türk Azınlığı’nın etnik kimliğinin inkar edildiğini söyledi, isminde “Türk” kelimesi geçen derneklerin kapatıldığını ve yenilerinin kurulmasına izin verilmediğini belirtti. Habipoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bu konuda Yunanistan’ı mahkum eden üç kararı olmasına rağmen Yunanistan’ın AİHM kararlarını ısrarla uygulamadığını söyledi, bu soruna dikkat çekmek için 25 Nisan Perşembe günü Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde bir yan etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi.

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığı aşırı sağın hedefi haline geldi

AP Milletvekili László Tőkés ile yaptığı görüşmede ise Başkan Habipoğlu Yunanistan’da aşırı sağın yükselişe geçtiğini ifade etti, Altın Şafak Partisi üyelerinin veya destekçilerinin nefret temelli saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti. Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret saldırılarının artış gösterdiğini söyleyen Habipoğlu, son olarak azınlık üyesi bir gencin Altın Şafak destekçileri tarafından feci şekilde dövüldüğünü belirtti.

ABTTF HRWF’nin AP’de düzenlediği din ve vicdan özgürlüğü 2012 raporu konulu etkinliğe de katıldı

Avrupa Parlamentosu’na gerçekleştirdiği ziyarette Halit Habipoğlu, AP Milletvekili László Surján’ın ev sahipliğinde Sınır Tanımayan İnsan Hakları(HRWF)’nin din ve vicdan özgürlüğü 2012 raporu konulu etkinliğe de katıldı. Ekim 2012’de Batı Trakya’ya gerçekleştirilen keşif ziyaretine katılan ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları konusunda bir rapor hazırlayan Sınır Tanımayan İnsan Hakları(HRWF)’nin Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirdiği etkinlik sonrasında düzenlenen resepsiyonda Başkan Habipoğlu HRWF Direktörü Willy Fautre’nin yanı sıra siyasiler ve sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi, azınlığın sorunlarını görüştü.
GALERİ