ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Fürth/Nürnberg derneğinden Anneler Günü etkinliği

15.05.2013
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 12 Mayıs 2013 Pazar günü Anneler Günü’nü özel bir etkinlik ile kutladı. Dernek üyelerinin ve bazı misafirleri ailece katıldıkları etkinliğe yaklaşık 100 kişi katıldı, dernek lokalinde biraraya gelen Batı Trakya Türkleri, Anneler Günü’nü hep birlikte kutladılar.

Dernek Başkanı Ergün Sadullah, etkinliğe katılan tüm misafirleri selamladığı konuşmasında dernek olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. Sadullah, bu gibi toplantıların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini, dernek üyeleri arasında yakınlaşmayı ve iletişimi geliştirdiğini söyledi. Bu tür etkinliklerde gelecek nesillere Batı Trakya ve Türk kültürünün aşılandığını söyleyen Ergün Sadullah, tüm misafirlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Etkinlikte Anneler Günü’nün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, tüm hanımlara ve çocuklara anlamlı hediyeler verildi. Etkinlikte Anneler Günü kutlamasına katılan hanımların hazırladığı birbirinden leziz yemek ve pastalar hep birlikte yendi.
GALERİ