ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

AP Geleneksel Azınlıklar İntergrubu 1milyon imza kampanyasını tartıştı

11.10.2013
Strazburg’ta gerçekleştirilen toplantıda AB Komisyonu yetkilileri ve AP milletvekilleri ileri adımların neler olabileceğini tartıştılar

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı ve Avrupa Halkları Federal Birliği(FUEN) Başkan Yardımcısı Halit Habipoğlu, 10 Ekim 2013 tarihinde, dün, Avrupa Parlamentosu Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller İntergrubu’nun toplantısına katıldı. ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin de izlediği toplantıda Avrupa’da azılnık haklarının korunması alanında sunulan çeşitli Avrupa Vatandaş Girişimlerinin reddilmesinin ardından atılacak adımlar tartışıldı.

AB Komisyonu yetkililerinin ve AP milletvekillerinin katılımıyla Strazburg’ta gerçekleştirilen toplantıda FUEN Başkanı Hans Heinrich Hansen, AP Milletvekili Iuliu Winkler, Sekeller(Transilvanya Macarları) Ulusal Konseyi Başkanı Balazs Izsak ve AB Komisyonu AB Komisyonu Genel Sekreterliği Avrupa Parlamentosu ile İlişkilerden Sorumlu Direktör Jens Nymand-Christensen, Avrupa’da yaşayan ulusal azınlıklar için çeşitli koruma yöntemleri oluşturulmasını öneren üç Avrupa Vatandaş Girişimi’nin AB Komisyonu tarafından reddedilmesine ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

Toplantıda FUEN’in öncülüğünde başlatılan ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın da parçası olduğu Azınlık Kurtarma Paketi ismini taşıyan “1 milyon imza kampanyası”nın 16 Eylül 2013 tarihinde AB Komisyonu tarafından reddedilmesinin hukuki sebepleri tartışıldı, konuşmacılar ve toplantıya katılan AP milletvekilleri bu konudaki görüşlerini ifade ettiler. Ayrıca katılımcılar AB Komisyonu tarafından reddedilen azınlık haklarının korunması alanındaki diğer vatandaş girişimleri ile birlikte FUEN’in “1 milyon imza kampanyası”nda gelecekte ne tür adımlar atılabileceğini tartıştılar.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın da partner olarak yer aldığı 1 milyon imza kampanyası Haziran 2013’teki FUEN Kongresi’nde resmen başlatılmış, 15 Temmuz 2013’te AB Komisyonu’na sunularak kaydı yapılmıştı. AB Komisyonu ise yasal cevap verme süresinin son gününde verdiği cevap ile Avrupa’da yaşayan ulusal ve dilsel azınlıkların haklarının korunması alanında ilk adım oluşturacak olan girişimi reddetmişti.
GALERİ