ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Lippstadt´ta Muhteşem Birlik Gecesi

29.03.2006
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel Batı Trakya Türkleri Gecesi, Almanya´nın çeşitli kentlerinden 300 kadar Batı Trakya Türkünün katılımıyla gerçekleşti, gecede birlik ve dayanışma mesajları verildi.

Gecenin açılışını yapan dernek başkanı Alper Ahmet, konuşmasında kültürel kimliğin önemi üzerinde durdu. Batı Trakya Türkleri 90 yıldır kimliklerini unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyleyen Ahmet konuşmasını geceye katılanlara ve organizasyonda yer alan genç Batı Trakya Türklerine teşekkür ederek noktaladı. ABTTF´yi temsilen geceye katılan federasyon başkan yardımcısı Zeynep Adem, geceye katılanları selamladıktan sonra, ABTTF´nin son bir yıllık icraatı hakkında bilgi verdi, geceye katılanları vatandaşlık yasası mağdurları için düzenlenen imza kampanyasına destek vermeye çağıran Adem´in konuşmasının ardından ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu´nun mesajı okundu. Mesajında organizasyona imzasını atan herkese şükrenlerını ifade eden Habipoğlu, Avrupa´daki Batı Trakya Türklerinin dağılmış nüfusları nedeniyle pek çok sorunla karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Habipoğlu, “İnsanlarımızı bir araya getiren bu tür etkinlikler, aynı zamanda bizleri bir arada tutan güçlü bir tutkal olan zengin kültürümüzün yaşatılması ve geleceğimizin emanet ettiğimiz gençlerimize aktarılması bakımından büyük önem taşıyor.“ dedi. Habipoğlu´nun mesajının ardından, Bursa Milletvekili Av. Mustafa Dündar, Batı Trakya Türk Dernekleri başkanlarının mesajları okundu.

ABTTF Eğitim Kültür ve Gençlik Faaliyetleri sorumlusu yönetim kurulu üyesi Aydın AHMET, Gütersloh, Meschede, Espelkamp, Hannover, Schweinfurt ve Hollanda Lahey Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Dernekleri başkanları ve yöneticileri de hazır bulundu.

Sıcak bir atmosfer içinde hasret gideren Batı Trakya Türkleri, gecenin geç saatlerine dek Grup Sevenler´in ezgileri ile Trakya karşılamaları, zeybekler, halay lar ve horonlarla eğlendiler.
GALERİ