ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Liderimiz Dr. Sadık Ahmet’i aramızdan ayrılışının 29. yılında rahmet ve özlemle anıyoruz!

24.07.2024

ABTTF Başkanı: “Tüm hayatı toplumumuzun hakları için mücadeleyle geçen merhum liderimizin fikirleri ve bizlere miras bıraktığı mücadele ruhu çalışmalarımıza ışık tutmaktadır.  Bugün toplumumuz, merhum liderimizin açtığı yolda ilerleyen ve toplum hayatının her alanında başarılı olan bireyler yetiştiriyor. ABTTF olarak merhum liderimizin fikirleri doğrultusunda uluslararası alanda toplumumuzun hakları için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.”

Batı Trakya Türk toplumunun lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’i 24 Temmuz 1995 tarihinde geçirdiği elim trafik kazası sonucu ebediyete uğurladık. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri adına ömrünü Batı Trakya Türklerinin Türk kimliği, hak ve özgürlükleri için mücadeleye adayan liderimiz merhum Dr. Sadık Ahmet’i aramızdan ayrılışının 29. yılında rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz.

1947 yılında Gümülcine’nin Sirkeli köyünde doğan Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya Türklerinin sesini, maruz kaldığı ayrımcılık ve hak ihlallerini dünyaya duyurmuştur. 1989’da Batı Trakya Türk toplumunun ilk bağımsız milletvekili olarak Yunan meclisine seçilen ancak milletvekilliği iptal edilen, 1990’da ikinci kez bağımsız milletvekili seçilen merhum Dr. Sadık Ahmet, 1991’de Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’ni kurmuş ve ilk genel başkanlığını yapmıştır. Mücadelesi uğrunda tutuklanan ve “Ben bir Türk’üm” dediği için hapis yatan merhum Dr. Sadık Ahmet, ilkeli ve kararlı duruşundan hiçbir zaman ödün vermemiş, cesareti ve azmiyle Batı Trakya Türklerine örnek olmuştur.

ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, merhum Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 29. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada. “29 yıl önce feci bir trafik kazasında kaybettiğimiz liderimiz merhum Dr. Sadık Ahmet’i rahmet, hürmet ve hasretle yad ediyoruz. Tüm hayatı toplumumuzun hakları için mücadeleyle geçen merhum liderimizin fikirleri ve bizlere miras bıraktığı mücadele ruhu çalışmalarımıza ışık tutmaktadır.  Bugün toplumumuz, merhum liderimizin açtığı yolda ilerleyen ve toplum hayatının her alanında başarılı olan bireyler yetiştiriyor. ABTTF olarak merhum liderimizin fikirleri doğrultusunda uluslararası alanda toplumumuzun hakları için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

GALERİ