ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Η Ελλάδα Λύνει το Πρόβλημα του ΄Άρθρου 19(!)

05.01.2007
Οι ανιθαγενείς μέλη της μειονότητας που ζούνε στην Ελλάδα σε κατάσταση (Heimatlos) σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που αναφέρεται αναλυτικά στο θέμα, όπου οι αιτήσεις των ανιθαγενών μειονοτικών έχει βρει θετικό αποτέλεσμα για τους αιτούντες.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης γράφει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της απόφασης για την ολοκλήρωση του καθεστώτος (ισονομίας και ισοπολιτείας) έναντι των μουσουλμάνων συμπολιτών μας στην Θράκη, η κυβέρνηση αποφάσισε ν’ αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε εκείνους των συμπολιτών μας, οι οποίοι την είχαν στερηθεί και κατοικούν στην (Δυτική) Θράκη. Τώρα τακτοποιούνται οι υποθέσεις 41 ενδιαφερομένων και, στο αμέσως προσεχές μέλλον, τακτοποιούνται και εκείνες άλλων δέκα οκτώ. Κλείνει έτσι μία εκκρεμότητα, η οποία έπρεπε να έχει πλέον την ενδεδειγμένη λύση»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, θα επωφεληθούνε από την απόφαση αυτή μόνο οι ανιθαγενείς (Heimatlos) που ζούνε στην Ελλάδα και θα ξαναποκτήσουνε τις ελληνικές τους ιθαγένειες πίσω. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε από την Ελλάδα να κρατηθούνε έξω από το πλαίσιο αυτό οι ανιθαγενείς και θύματα του Άρθρου 19 που ζούνε εξωτερικό. Αυτή η ενέργεια όπου την ελληνική τους υπηκοότητα ξανακερδίζουνε μόνο οι ανιθαγενείς που ζούνε στην Ελλάδα και όχι οι ανιθαγενείς που ζούνε έξω των ελληνικών συνόρων είναι σύμφωνα με τις αποφάσεις της ECRI και της CERD παράνομη. Είναι όμως φανερό ότι αυτή η ενέργεια της Ελληνικής Κυβέρνησης με την παροχή της ελληνικής υπηκοότητας στους ανιθαγενείς που ζούνε μόνο μέσα στα ελληνικά σύνορα και όχι στους ανιθαγενείς που ζούνε στο εξωτερικό είναι παραπλανητική για την κοινή γνώμη. Για τον λόγο αυτό όσοι είναι θύματα του Άρθρου 19 του ΚΕΙ και θέλουνε να επωφεληθούνε από την απόφαση αυτή, πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αιτήσουνε με στόχο την ανάκτηση των ελληνικών υπηκοοτήτων τους που παρθήκανε άδικα. Τα μετέπειτα συμβάντα θα παρακολουθούνται από την ΕΟΤΔΘ και θα ανακοινωθούνε στην ιστοσελίδα αυτή.
ΓΚΑΛΕΡΙ