ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

29 Ocak Milli Direniş Gününün Yıldönümünde Batı Trakya Türklerinin Haklı Mücadelesini Unutmuyoruz.. Unutturmuyoruz..

29.01.2007
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 60. kuruluş yılında onbeş şubesi, iki spor kulübü ve iki vakfıyla bir bütün olarak Türkiye genelinde Batı Trakya Türk Azınlığı adına çalışmalarını tek vücüt ve tek ses olarak sürdürmektedir.

Bugün bir araya geldiğimiz 29 Ocaklarda Milli Direniş Gününü yaratan Batı Trakya Türk Azınlığının mücadalesinin yıldönümü vesilesiyle Yunanistan Yüksek mahkemesinin “ Batı Trakya’da Türk yoktur! “gerekçesiyle verdiği Türklere ait tüm derneklerin kapatılması kararı, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı mensupları açısından , milli kimliklerinin Yunan Devleti tarafından inkar edilmesi anlamına gelmiş ve tarih boyunca dünyanın hiçbir yerinde böyle bir hakarete boyun eğmemiş olan Türk insanının da suskunluğunu daha fazla sürdürememesine neden olmuştur.

Yüksek Mahkemenin verdiği kararı duyan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı mensupları söz konusu kararı protesto etmek amacıyla 29 Ocak 1988 Cuma günü Gümülcine Türk Gençler Birliği önünde toplanmak üzere harekete geçmiştir. Yunanlıların kurduğu barikatlar , şehre giden otobüs seferlerinin iptal edilmesi gibi engellemeler bile , Türk azınlık mensuplarının yaya olarak dağları, çayları aşıp toplantı saatinde Gümülcine’ye ulaşmalarına mani olamamıştır. Tek amaçları milli kimliklerine sahip çıkmak ve korumak olan on binlerce Türk Gümülcine Türk Gençler Birliği önünde toplanarak hep bir ağızdan “ Batı Trakya’da Türk vardır, bunun ispatı da bizleriz.....Mallarımıza el konulabilir, hapishanelerde çürüyebiliriz ama Türklüğümüzden asla vazgeçmeyiz ! “ diye haykırmıştır. Bu tarih Batı Trakya Türk Azınlığı tarafından “ Milli Direniş “ günü olarak adlandırılmaktadır. Bu günleri mücadeleleri ile yaratanları ve bu günleri unutmayacağımızı, unuttturmayacağımızı bir kez daha hep birlikte her yıl olduğu gibi 19. yılındada haykırmak istiyoruz.

Derneğimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Türk kamuoyunda son zamanlarda en fazla gündeme gelen konular arasına giren Batı Trakya Türk Azınlığı ve sorunları her zaman partiler ve siyaset üstü bir zeminde yürütülen mücadele olarak belleklere yerleşmiştir. Batı Trakya Türk Azınlığının tek vücüt olarak hareket ettiği bu mücadelede Türkiye ayağında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi, Batı Trakya’da Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu ve Avrupa’da Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu catıları altında yürütülen bu onurlu mücadele bugüne kadar olduğu gibi Batı Trakya Türk Azınlığı adına istikrarlı cizgisinden taviz vermeksizin tüm haklarını elde edene kadar hukuk kuralları içerisinde her platformda devam edecektir. Batı Trakya Türk Azınlığının inkara yönelerek bugün bu sorunları yaratanlara tek ses olarak verilen cevap gibi son zamanlarda bu konuda kamuoyunda yanılgılara sebebiyet verecek siyaset ve partiler üstü mücadelemizi zaafiyete uğratacak farklı çalışma ve yaklaşımlar karşısında da kurumlarımızın Batı Trakya Türk Azınlığı adına tepkisini en sert şekilde ortaya koymaktan çekinmeyeceğini beyan ederek, saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız.

Adapazarı Şube Başkanı
Hayri Latif

Gaziosmanpaşa Şube Başkanı
Ahmet Dedeağaçlı

Küçükçekmece Şube Başkanı
Ahmet Ali

Bakırköy Şube Başkanı
Ercan Köse

İzmir Şube Başkanı
Aydın Özcan

Soma Şube Başkanı
Ahmet Kereci

Bursa Şube Başkanı
Ahmet Koç

İzmit Şube Başkanı
Ahmet Köse

Üsküdar Şube Başkanı
Erkan Çalışkan

Edremit Şube Başkanı
Seyfettin Salihoğlu

Keşan Şube Başkanı
İsmail Beyli

Yalova Şube Başkanı
Kamil Akıncı

Eskişehir Şube Başkanı
Ferruh Sözüner

Konya Şube Başkanı
Necmiye Kaya

Zeytinburnu Şube Başkanı
Besim İsmail Basa

Bursa Batı Trakya Spor Kulübü Başkanı
Hasan Altay

İstanbul Batı Trakya Spor Kulübü Başkanı
Hasan Şahin

Batı Trakya Eğitim Araştırma ve Camii Vakfı Başkanı
Musa Yurt

Batı Trakya Kültür Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı
Taner Mustafaoğlu

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Genel Başkanı
Op.Dr.Erol Kaşifoğlu
GALERİ