ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NİN GELENEKSEL “AİLE GECESİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

27.12.2007
İskeçe Türk Birliği’nin bayram nedeniyle düzenlediği geleneksel “AİLE GECESİ” 22 Aralık Cumartesi (Bayramın üçüncü günü) günü düzenlendi. İskeçe’deki “Diogenis” düğün salonunda düzenlenen aile gecesine yoğun ilginin olduğu dikkat çekti.

Gecenin sunuculuğunu İTB Kadınlar Kolu’ndan Binnur Osmanoğlu yaptı.

İstanbul’dan gelerek aile gecesine katılan sanatçı İsmet Merih ve Çiğdem Canpolat zengin repertuvarıyla renk kattı.

Aile Gecesinde İskeçe Türk Birliği çatısı altında faaliyet gösteren beş ayrı halk oyunları ekibi ve çocuk korosuyla, BTAYTD halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.

Gecenin açılış konuşmasını İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptı. Gecede ayıca Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ahmet Rıza Demirer, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete de birer konuşma yaptı.

İTB BAŞKANI OZAN AHMETOĞLU

“Herkesin, tüm soydaşlarımızın bayramını İskeçe Türk Birliği yönetimi adına en içten duygularımla kutluyorum. Bir eğlence gecesiyle daha sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içindeyiz. Düzenlediğimiz aile gecelerimizde eğlenmenin yanısıra her zaman halk oyunları ekiplerimizle, müzik korolarımızla ve diğer ekiplerimizle sizlerin karşısında oluyoruz. Bu da çok doğal. Çünkü İskeçe Türk Birliği bir kültür yuvası niteliğindedir. Ve kültürümüzü ayakta tutmaya çalışan bir kurumdur. İskeçe Türk Birliği’nde yaklaşık 500 gencimiz ve çocuğumuz kültür ve sanat alanında eğitim alıyor. Dernek olarak bu şekilde toplumumuza hizmet vermeye çalışıyoruz. Tabii bu çabamızda bazen zorluklarla, aksaklıklarla karşılaşıyoruz. Bu zorulukları da siz değerli üyelerimizin, halkımızın ve bizi sevenlerin katkılarıyla aşıyoruz. Birliğimiz haksız kararlar ve uygulamalara rağmen mücadelesine tüm zorluklara rağmen devam etmeye çalışıyor. Çok yakında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden çıkacak kararla adaletin tecelli edeceğine ve bu gece olduğu gibi yine bayram sevincini yaşayacağımıza inanıyorum. Asıl bayram o zaman yaşanacak. Bu uzun yolda katkısı olan tüm soydaşlara teşekkür ediyor ve bir kez daha bayramınızı kutluyorum.”

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÜMÜLCİNE BAŞ AHMET RIZA DEMİRER

“Hepinizin bayramını kutluyorum. Bu akşam konuşmamı kısa tutmak istiyorum. Sizlerle bir kez daha birlikte olmaktan dolayı ve bir bayramı birlikte yaşamaktan dolayı gerçekten mutluyum. Bu yıl İskeçe Türk Birliği’nin faaliyetlerinde çeşitli defalar biraraya geldik. Yine bu akşam da böyle bir etkinlikte sizlerle birlikteyiz. Derneğin gerçekleştirdiği çalışmaların bundan sonra da devam etmesini ümit ediyor ve hepinize iyi bayramlar diliyorum.”

İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE

“Kıymetli İskeçeliler, kıymetli soydaşlar hepinizin bayramını en samimi duygularla kutluyorum. Çok değerli dostlar, bu mübarek Kurban bayramı içerisinde bu güzel gecede de hepinize hoşgeldiniz diyorum. Toplum olarak önemle üzerinde durmamız gereken hususlardan bir tanesi sevgi ve saygıdır. Eğer biz birbirimize değer vermezsek, dışarıdaki bize hiç değer vermez, hiç dikkate almaz. Kendi aramızda birbirimize kem gözle bakmazsak o zaman dışarıdaki de bize ona göre bakar ve değer verir. Daha nice bayramlara, birlik beraberlik içinde nice mutlu günlere diyorum.”

İSKEÇE MİLLETVEKİLİ ÇETİN MANDACI

“Saygıdeğer soydaşlar bugün bayramlaşmak üzere köylerdeydim. Dolaphan’dan dönerken bir haber aldım. Kızım küçük bir kaza geçirmiş. Hemen eve gittim. Derhal hastaneye gittik ve sorunu hallettik. Fakat o arada gözüm hiçbir şeyi görmedi. Hepiniz birlirsiniz ki evlatlar insanın en değerli varlıklarıdır. Ancak bir çocuklarımızın geleceği için ne yapıyoruz. Onları yarınlara nasıl hazırlıyoruz. Onların eğitimi için ne yapıyoruz. Hergün daha büyük bir problem haline gelen azınlık eğitimi sorununu çözmek zorundayız. Ben bu akşam buradan akademili öğretmen arkadaşlara bir çağrı yapmak istiyorum. Ya onlar öncülük yapsınlar, biz onları destekleyelim. Ya da biz bir öncülük yapalım onlar arkamızdan gelsinler. Gelin hep beraber el ele verelim ve 2008 yılını eğitim meselesine ayıralım. Önümüzdeki yıl içinde azınlık eğitiminin içinde bulunduğu kötü durumdan kurtulmak için el ele çalışalım.”

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU BAŞKANI İBRAHİM ŞERİF

“Mübarek Kurban bayramınızı en iyi dileklerimle tebrik ediyorum. Dünden bugüne birçok şeyin değiştiğini ve herşeyin gün geçtikçe biraz daha iyiye gittiğini görüyorum. Bu elbette ki siz değerli soydaşlarımızın, hemşerilerimizin sayesinde oluyor. Geçtiğimiz günlerde azınlığı yakından ilgilendiren vakıflar yasa tasarısı gündeme geldi. Öyle inanıyorum ve ümit ediyorum ki bu mesele azınlığın talep ettiği doğrultuda bir mecraya girecektir. Bu problemin de halledilmesiyle birlikte azınlığın yıllanmış bir sorunu çözüme kavuşacaktır. İnşallah mahkemeden sevindirici bir karar çıkar ve İskeçe Türk Birliği de önümüzdeki dönemde tabelasını asar ve yıllarca süren haksızlık artık sona erer.”

Protokol konuşmalarından sonra gece halk oyunları gösterileri, çocuklar korosu ve İstanbul’dan gelen İsmet Merih ve Çiğdem Canpolat’ın programıyla devam etti. Aile Gecesi’nde Tülin Hacıhalil ve Hüseyin Ahmetoğlu’nun çalıştırdığı İskeçe Türk Birliği’nin beş halk oyunları ekibi, müzik öğretmeni Süleyman Kara’nın çalıştırdığı İTB Çocuk Korosu ve Erkan Demiroğlulları’nın çalıştırdığı BTAYTD halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Gece geç saatlere kadar devam etti.

GALERİ