ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Türk Birliği kongresi gerçekleştirildi

21.04.2008
İskeçe Türk Birliği'nin yıllık olağan genel kurulu 13 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin İskeçe Türk Birliği davasıyla ilgili olumlu kararından sonra gerçekleştirilen ilk kongre en yüksek katılımlı kongrelerden biri oldu.

İskeçe Türk Birliği’nin 81. yıl kongresinde divan başkanlığına Cahit Çingur seçildi. Yazmanlık görevini ise Mustafa Hacımemiş ve Bahri Ramadan yaptı.
Yıllık olağan kongre Batı Trakyalı Türk şehitler ve ebediyete göçmüş İ.T.B üyeleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Derneğin bir yıllık faaliyet raporunu İ.T.B Başkanı Ozan Ahmetoğlu okudu. Denetim Kurulu raporunu ise Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Hacıhalil tarafından okundu.

İskeçe Türk Birliği avukat Orhan Hacıibram ise derneğin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden çıkan kararıyla ilgili olarak genel kurula bilgi verdi. İ.T.B’nin kongresinde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe eski milletvekili Ahmet Faikoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ahmet Kara, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Aga, İskeçe’de Eşitlik Listesi Başkanı Hüseyin Bandak, İskeçe Vali Yardımcısı Türkeş Hacımemiş, İskeçe İl Meclis Üyesi Celaydin Dülger, İskeçe İl Meclis Üyesi İrfan Uzun, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şube Başkanı Besim İsmailbaşa, İşadamı Ali Müminoğlu, İ.T.B eski başkanı Dr. Hikmet Cemiloğlu, öğretmen Rasim Hint, Erol İbrahimoğlu ve Ilıca imamı İzzet Osmanoğlu söz alarak konuştu. Ayrıca kongreye Gökçeler Belediye Başkanı Birol İncemehmet, Ilıca Nahiye Müdürü Hasan Nazır, Sinikova Nahiye Müdürü İrfan Darı, İskeçe – Kavala – Drama Genişletilmiş Bölge Vali Adayı ve İskeçe İl Meclis Üyesi Gülbeyaz Karahasan, İskeçe İl Meclis Üyesi ve işadamı Yusuf Deli, İskeçe İl Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe Belediye Meclis Üyesi Hasan Malkoç, Rodop eski milletvekili Hasan Hatipoğlu, Rodop – Evros SÖPA Mezunları Derneği Başkanı Mehmet Derdiman, Alantepe Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Akraba, yerel yöneticiler, eski İTB başkanları, basın mensupları ve çok sayıda üye katıldı.


SEÇİMLER

517 üyenin oy kullandığı İ.T.B kongresinde yönetim kuruluna 9, denetim kuruluna da 3 kişi aday oldu. Adaylar ve aldıkları oylar şöyle oldu:

YÖNETİM KURULU ADAYLARI

1- Ozan Ahmetoğlu: 401 oy
2- Hüseyin Mehmet Usta: 285 oy
3- Mehmet Hacıhalil: 265 oy
4- İsmet Tücar: 253 oy
5- Ceylan Maslar: 204 oy
6- Raif Usta:153 oy
7- Ayten Dramalı: 102 oy
8- Mustafa Hacıoğlu: 100 oy
9- Ekrem Baltacı: 26 oy

DENETİM KURULU ADAYLARI
1- Erkan Ruşen: 285 oy
2- Fatih Telatoğlu: 257 oy
3- Ferruh Caferoğlu: 192 oy

Yönetim kuruluna en çok oy alan yedi kişi seçilirken, denetim kuruluna aday üç kişi de seçildi.

Yönetim ve denetim kurulu üyeleri arasında 15 Nisan Salı günü yapılan görev dağılımından sonra İskeçe Türk Birliği’nin yeni yönetim ve denetim kurulu şu şekilde oldu.

YÖNETİM KURULU

Başkan: Ozan AHMETOĞLU
Asbaşkan: Mehmet HACIHALİL
Genel Sekreter: Hüseyin MEHMET USTA
Kasadar: İsmet TÜCCAR
Üye: Ceylan MASLAR
Üye: Raif USTA
Üye: Ayten DRAMALI

DENETİM KURULU

Başkan: Erkan RUŞEN
Üye: Fatih TELATOĞLU
Üye: Ferruh CAFEROĞLU

GALERİ