ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe’de Hatim Merasimleri Coşkuyla Devam Ediyor

06.05.2008
İskeçe Müftülüğü
Basın Bülteni- 6 Mayıs Salı 2008

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren ve yaklaşık üç haftadır devam eden Kuran Kursları’nın hatim merasimleri coşkulu bir şekilde devam ediyor.

3-4 Mayıs 2008 tarihlerinde devam eden hatim merasimleri her hafta olduğu gibi bu hafta da aynı anda bir çok köyde yapıldığı halde büyük kalabalıklara sahne oldu.

Haftasonu toplam beş hatim merasimi gerçekleştirildi. Bunların ilki 3 Mayıs Cumartesi günü Sinikova Köyü Kur’an Kursu’nda yapıldı. Kur’an Kursu Öğretmeni Ercan Şehrin öncülüğünde 11 çocuğun icra ettiği hatim merasimi güzel bir ortamda gerçekleştirildi. Hatim törenine katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete mesaj yüklü konuşmasında şunları ifade etti:

“ İskeçemizin böyle ücra bir köyünde bu tür güzel etkinlikleri ve duygulu anları bize yaşatan minik yavrularımıza ve onları yatiştiren öğretmenlerine teşekkür borçluyuz. Güzel şeyler yapmak bizim elimizde. İşte bu ve benzeri merasimler bizim her şeyi yapabileceğimizi gösteren açık bir kanıttır.” dedi.

Pazar günü ise, her hafta olduğu gibi bu hafta da yoğun geçti. Koyunköy, Dolaphan, Gökçepınar ve Ilıca köylerinde yapılan hatim merasimleri büyük bir coşkuyla geçti.

Koyunköy Kur’an Kursu Öğretmeni Hasan İdris yönetiminde 22 çocuk hatim yaparken, Dolaphan Köyü Kur’an Kursunda ise Nurettin Kıyıcı denetiminde 17 çocuk için hatim merasimi gerçekleştirildi. Gökçepınar Kur’an Kursu’nda 63 öğrenci Kur’an Kursu Öğretmenleri Erkan Aziizoğlu, Salih Canbaz, Salih Belço, Salih İmam ve Hasan Canbaz’ın kontrolünde hatim merasimini icra ettiler. Öğretmen Yüksel İmam ve Nihat Muhtarküçük ile Ilıca Kur’an Kursu’da 33 öğrenci için hatim merasimi yaptı.

Pazar günü yapılan bütün hatim merasimlerine katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı mana yüklü konuşmalarla cemaati düşünmeye sevketti. Dolaphan Köyündeki konuşmasında İskeçe Müftüsü Ahmet Mete özetle şu noktalara dikkat çekti:

“ Evvela böyle muhteşem bir organizasyonu hazırlayan bütün köy halkını tebrik ediyorum. Bugün burada görüyoruz ki, akademili bir öğretmen istediği takdirde güzel şeyler yapabilir. İşte bunun en güzel örneğini bügün öğretmenimiz Nurettin Kıyıcı gösteriyor. Gençlerimiz öğretmenlere emanettir. İmam olsun öğretmen olsun farketmez. Herkes yavrularımızın en iyi yetişmesi için gayret sarfetmelidir. Bizim kimliğimiz konusundaki cavabımız ise buraya davet edilen T.C. Gümülcine Başkonsolokluk yetkililerin katılmasıdır. Bu değerli insanlar davet edilmiş ve yalnız onlar gelmiş Arap Konsolosları gelmemişse bu bizim Türk olduğumuzun ispatıdır. Bunun başka manası olamaz.’’ dedi.

Diğer hatim merasimlerine katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete şu ortak hususlar üzerinde durdu:

“ Bizim temel üç unsurumuz var. Bunlar din, dil ve kültür’dür. Hatim merasimleri bize her üç unsuru da güzel bir şekliyle yaşatıyor. Bunlara vesile olan çocuklarımız ve onları yatiştiren öğretmenlerini teker teker kutluyorum. Eskiden çok zor şartlarda eğitim için Anavatan Türkiye’ye gidiyorduk. Buğün toplumumuzda hizmet edenlerin çoğu o dönemlerden yetişmiş insanlardır. Bu sebepledir ki, bize düşen görev şartlar ne olursa olsun çocukların eğitimine önem vermeliyiz. Özellikle genç kızlarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Çünkü bugün imkanlar çoğaldıkça bu işe fazla önem verdiğimizi söyleyemem. Bu noktaya hassasiyetle yaklaşmalıyız.’’dedi.
GALERİ