ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe’de Hatim Merasimleri Sona Yaklaşıyor

15.05.2008
Yaklaşık bir aydır devam eden ve büyük bir birlik manzarası sergileyen İskeçe Mğftğlüğü’ne bağlı Kur’an Kursları hatim merasimlerin büyük bir bölümü artık sona erdi.
Haftasonu yine farklı köylerimizde yapılan hatim merasimleri halkın yüksek katılımını gözlendi. Hatim merasimleri Pazar günü, Karaköy, Memekova ve Ketenlik Kur’an Kursları tarafından icra edildi.
Bütün Hatim merasimlerine katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, milletimizin son günlerde oynanan oyunlara karşı uyanık davranması gerektiğini vurguladı.
Katıldığı ilk hatim merasimi Karaköy Kur’an Kursu oldu. Karaköy Kur’an Kursu’nda, öğretmen Ahmet Hraloğlu rehberliğinde 14 çocuk için yapılan hatim merasiminde yoğun ve coşkulu bir kalabalık gözlendi.
Memekova Köyü’nde ise hatim merasiminde 8 çocuk için hatim merasimi yapıldı. Kur’an Kursu öğretmeni Mustafa Surçoğlu ile çocukların performansı beğeni topladı.
Ketenlik Küyü Kur’an Kursu yine tarihi bir güne imza attı. Yoğun kalabalıkla geçen hatim töreni, 38 çocuk için yapıldı. Çocukların mana ve duygu yüklü şiirleri okuyarak katılımcılara hoş dakikalar yaşattı.
Bütün hatim merasimlerine katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete şu önemli hususlar üzerinde vurgu yaptı:
“ Öncelikle böyle muhteşem organizasyonları hazırlayan bütün köy halkını ve bunlara sebep olan minik yavularımızı tebrik ediyorum. Çocuklarımızın eğitimi bize emanettir. Onları böyle bir çağda dini ve milli kimlik bilincinden yoksun bırakmak onlara yapılabilecek en büyük kötülüktür. İskeçemizin en ücra köylerimizde bu mutlu tabloyu görmek bizi ziyadesiyle memnun etmektedir.
Hatim merasimlerinde daima vurgu yaptığım bazı hususlar vardır. Bunlar bizim milli kimliğimize yönelik oynanan ve bizi bölmek isteyen güçlerin oyunlarıdır. Sözde Pomaklık adı altında bize ve özellikle genç nesillere yapılmak istenen kötülüklere ve yapılan sahte kimlik dayatmalarına asla müsade edilmiyecektir. Bizler Müftülük olarak bu alanı Kur’an Kurslarında verdiğimiz eğitimle ciddi anlamda önlemeye çalışıyoyuz. Böylelikle Kur’an Kursları ne iş yapar? diye merak edenlere verilebilecek en iyi cevap bu olmalıdır kanısındayım. bu sebepledir ki. Bizler gayet iyi niyetle ve kimseyi rahatsız etmeden kendi varlığımızı kanıtlamak için çalışmalar yapıyoruz.
Çocuklarımızı yunan anaokullarına göndermek geleceğimiz açısından bize büyük yaralar açaçaktır. Bunun tadbirini ciddi analamda almalıyız. Ve tek dil yunanca üzerinde eğitim veren bu yuvalara çocuklarımızı göndermeyelim. Aksi takdirde bunun hesabını kimse ödeyemez.
Hassas noktalarımızdan biri olan dini ve milli kimliğin korunması noktasında verilen çabaları herkes tarafından desteklenmeli ve üzerimizde oynanan gizli oyunlara meydan vermemeliyiz.” dedi.
GALERİ