ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe’de Hatim Merasimleri Sona Erdi

28.05.2008
Geleneksel bir hale gelen, her yıl sistemli bir şekilde düzenlenen ve İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Kuran Kursları’nın hatim merasimleri yoğun bir dönemin ardından bu hafta sonu sona erdi.

Haftasonu son olarak iki köyde hatim merasimi gerçekleştirildi. Bunlardan biri Ilıca Köyü İsmail Mahallesi’nde yapıldı, hatim merasimi Kur’an Kursu Öğretmeni Sunay Uzun’nun yetiştirdiği 2 öğrenci için yapıldı.

Pazar günü diğer bir hatim merasimi de Göynüklü köyü Kur’an Kursu tarafından icra edildi. Göynüklü köyü Kur’an Kursu Öğretmeni Sabri Kehaya rehberliğindeki merasim 4 öğrenci için yapıldı.

Her iki hatim merasimine katılan Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı konuşmalarda şu ortak mesajları verdi:

“Çocukların eğitimi bizim için çok büyük önem arzediyor. Bizm çocuklarımız hakikaten zekidir ve çalışkandır. Zeki olduğu için bunlara en güzel bir şekilde sahip çıkmak zorundayız. Bu tür önemli merasimlerin yapılmasına vesile olan herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum.

Her yıl geleneksel olarak yapılan hatim merasimlerin çok önemli yönleri vardır. Herşeyden önemlisi Kur’an Kursu ortamlarında çocuklarımız gerek milli ve gerekse dini özellikleriyle yetişmesine vesile oluyor. Bunlar çok önemli ve verimli çalışmalardır.

Son zamanlarda kasıtlı ve organizeli bir şekilde azınlığımızın milli kimliği noktasında ciddi oyunlar oynanmaktadır. Bunlara başta anne ve babalar olmak üzere herkesin dikkatli olması gerekir. Sözde Pomak dili artık minik yavrularımıza anaokulu eğitimi ile dayatılmayamaya çalışılıyor. Bizler yaptığımız çalışmalarda ihlaslı olursak hiç bir konuda sıkıntı çekmeyiz. Bu ihlası ve samimiyeti yakalarsak dayatılmaya çalışılan sözde Pomaklık sıkıntısınıda rahatlıkla kurtuluruz.

Hassas noktalarımızdan biri olan dini ve milli kimliğin korunması noktasında verilen çabaları herkes tarafından desteklenmeli ve aleyhimizde oynanan gizli ve tehlikeli oyunlara meydan vermemeliyiz. Çocuklarımızın eğitiminde gevşek davrandığımız bir hususta yunan okullarına gönderilmeleridir. Zamanında bazı çocukların istavros yapmaya başlamış ve bu çocuklar okullardan alınmıştır. İlerde aynı sıkıntıları çekeceğiz. Mevcut yaşanan bazı olumsuzluklardan ders çıkarıp uyanık olmamız gerekmektedir. Aksi durumda bunun hesbını asla vermeyiz.’’ dedi.
GALERİ