ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Türk Birliği Babalar Günü etkinliğini Koyunköy’de gerçekleştirdi

17.06.2008
İskeçe Türk Birliği (İ.T.B.), Babalar Günü’nü Koyunköy’de kutladı. Haziran ayının üçüncü haftası kutlanan Babalar Günü nedeniyle, İskeçe Türk Birliği Koyunköy’de bir etkinlik düzenledi.

15 Haziran Pazar günü İ.T.B’nin Koyunköy’deki Dikiş – Nakış Kursu’nun bulunduğu birinci mahalle meydanında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda soydaş katıldı. Etkinlik sırasında “Yılın Babası” ilan edildi, halk oyunları gösterileri yapıldı, Koyunköy Türk Azınlık İlkokulunda görevli öğretmen Mahide Osmanoğlu’nun öğrencileri tarafından şiirler okundu ve Koruköy Türk Azınlık İlkokulu öğrencileri de şarkılar seslendirdi. Müjgan Niyazi’nin öğretmenliğini yaptığı İ.T.B Koyunköy Biçki – Dikiş – Nakış ve El Sanatlar Kursu’nun yıl sonu sergisi de aynı etkinlik sırasında yapıldı.

Babalar Günü etkinliğine Koyunköylü işadamları ve esnaf da büyük maddi katkıda bulundu. Katkıda bulunanlar şöyle: Hüseyin Bandak, Hüseyin Çamur, Hasan Malkoç, Sabri Bektaş, Cemali Karahasan, Ramadan Karahasan, Selahattin Boyar, Rıdvan Çamur, Cemali Karahasan (lokanta sahibi), Bahri Çamur, Orhan Çarıkçı, İsmet Top ve İdris Hasan.

Koyunköy Birinci Mahalle’deki kutlama, çocukların okuduğu şiir ve şarkılarla başladı.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu Babalar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tüm babaların, gününü kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Bugün Koyunköylü soydaşlarımla birlikte olmaktan kıvanç duyuyorum. Biz her yıl Babalar Günü’nü İskeçe’de dernek lokalinde kutluyorduk. Fakat bu yıl bir değişiklik yapalım dedik ve bu etkinliğimizi Koyunköy’de sizlerle birlikte yapalım dedik. Koyunköylü işadamı ve esnafımızın bugünkü etkinliğe yardımı, katkısı inanın ki çok büyük oldu. Ben İskeçe Türk Birliği adına onlara teşekkür ediyorum. İstedikleri zaman ne kadar güzel şeyler yapabileceklerini gösterdiler. Koyunköylü soydaşlarımızın misafirperverliğinden gerçekten etkilenmemek mümkün değil. Eğer Türk misafirperverliğini merak eden olursa muhakkak Koyunköyüne gelsin. Babalar günü vesilesiyle bugün sizlerle birlikteyiz. Babanın ailenin direği olduğunu söyleriz. Elbette ki babaların toplum yaşamındaki yeri çok büyüktür. Fakat günümüzde yüzlerce çocuk babasız kalıyor, babasız büyüyor. Yüzlerce, belki de binlerce baba ailesinin geçimini sağlamak için evinden, ailesinden uzakta çalışmak zorunda kalıyor. Aslında bu halkımız açısından, azınlığımız açısından çok büyük bir toplumsal yara. Bu sorunun en kısa zamanda çözümlenmesi gerekiyor. Babalar Günü etkinliği için bizlere yardım eden ve yıllarca buradaki azınlık ilkokulunda görev yapan öğretmen Mahide Osmanoğlu’na teşekkür ediyoruz. O, önümüzdeki yıl görevi sona eren son öğretmen okulu mezunu öğretmenimiz olacak. İskeçe Türk Birliği’nin yöneticilerine, Kadınlar Kolu üyelerine ve Koyunköylü soydaşlarımızı bugünkü etkinlikten dolayı bir kez daha tebrik ediyorum.”

Etkinliğe katılan Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu Özkan Duman ise şunları söyledi: “Siz değerli Koyunköylü soydaşlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Anneler Günü’nün Batı Trakya’daki dernekler tarafından kutlandığını biliyordum. Fakat bugün Babalar Günü’nün de kutlandığını İskeçe Türk Birliği’nin bu etkinliğiyle öğrenmiş olduk. Ben tüm babaların gününü en içten duygularımla kutluyorum.”

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı’nın konuşması şöyle: “Bugün hepimizin burada buluşması gerçekten çok güzel bir duygu. Toplumda ailenin ve özellikle de anne – babanın önemi çok büyüktür. Aile kurumuna bu perspektiften baktığımıza çocuklar bizim geleceğimizdir. Babalar çocuklarına her konuda örnek olmakta ve her zorluğun üstesinden gelebilen kişiler olarak bilinmektedirler. Baba, ailenin direği ve reisidir. Batı Trakya’da ise baba olmak çok daha zordur. Çünkü baba, en zor şartlarda bile mücadele etmesini bilmeli ve kendisinden bekleneni çocuklarına sunmalıdır. Toplum olarak dilimize ve dinimize sahip çıkmalıyız. Kültürümüzü bu tür organizasyonlarla çocuklarımıza aktarmalı ve tanıtmalıyız.”

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete Babalar Günü etkinliğindeki konuşmasında şunları söyledi: “Aslında anneler günü veya babalar günü yılın sadece bir günü değil, yılın her günü olmalıdır. Aslında baba olmak kolaydır, babalık yapmak çok zordur. Ailenin ihtiyaçları için çalışmak, çocuklara babalık yapmak, ihtiyacına cevap vermektir zor olan. Çocuklarımızın eğitimi için neler yapıyoruz bunu düşünmek lazım. Baba sadece ailede yoktur. Toplumların da babaları vardır. Az önce bu etkinlik için yardım edenlerin isimleri okundu. İşte o insanlar bu köyün bu bölgenin insanına babalık yapan, liderlik yapan insanlardır. Böyle olmalıdır. Önde olan insanlar, lider olan insanlar halkına babalık yapan insanlardır. Baba olmak istiyorsak ilk önce bunu gönlümüze yerleştireceğiz. Var gücümüzle çalışmalıyız ki baba olabilelim.”

İskeçe Belediyesi’nde Eşitlik Listesi Başkanı Hüseyin Bandak özetle şöyle konuştu: “Ben hem liste adına, hem de köylülerim adına ve bugünkü etkinliğe yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarım adına köyümüze hoşgeldiniz diyorum. Bütün babaların, babalar günü kutlu olsun. İskeçe Türk Birliği bize çok güzel bir bereket getirdi. İnsan getirdi, kalabalık getirdi, kültür getirdi, hatta yağmur da getirdi. Sağolsunlar, varolsunlar.”

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ahmet Kara ise şunları belirtti: “Ben de derneğimiz adına tüm babaların Babalar Günü’nü tebrik ediyorum. İskeçe Türk Birliği’nin bu etkinliği Koyunköy’de gerçekleştirme fikrini çok yerinde buluyorum. Ve bunun devamının gelmesini diliyorum. Toplumumuzda annenin ve babanın yerini ve önemini çok iyi biliyoruz. Bu alanda toplum fertleri olarak hassasiyetle durmamız gerektiğini söylemek isterim.”

Yapılan konuşmalardan sonra İskeçe Türk Birliği ve Koyunköy halkı tarafından belirlenen “Yılın Babası” ilan edildi. Sekiz çocuk babası olan 76 yaşındaki Halil Malkoç “Yılın Babası” ilan edildi. İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu tarafından, Halil Malkoç’a derneğin rozeti takıldı.

Daha sonra ise Tülin Hacıhalil ve Hüseyin Ahmetoğlu’nun çalıştırdığı İskeçe Türk Birliği Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Ayrıca İ.T.B Müzik Öğretmeni Süleyman Kara ve ekibi şarkılar seslendirdi. Etkinliğe katılan konuklara Koyunköylülerin hazrıladığı etli pilav ve ayran ikram edildi. İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu üyelerinin hazırladığı açık büfe ikramları ise etkinliğe katılanlardan tam not aldı.

Yılın babası Halil Malkoç kimdir?

Tüm Koyunköylü babaları temsilen “Yılın Babası” ilan edilen Halil Malkoç, 1932 yılında Otmanören’de dünyaya gelmiş. Babasının mayına basarak hayatını kaybetmesi üzerine öksüz kalan Halil Malkoç, 17 yaşından itibaren altı kardeşine bakmak zorunda kalıyor. Kardeşlerini evlendirdikten sonra 1966 yılında Koyunköy’e yerleşen Halil Malkoç’un tam sekiz çocuğu oluyor. Malkoç aynı zamanda Koyunköylü ilk Türk doktorun da babası. Halil Malkoç, diş hekimi ve İskeçe Belediye Meclis Üyesi Hasan Malkoç’un babası.
GALERİ