ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Edirne Heyeti İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi ziyaret etti

23.07.2008
T.C. Edirne Valisi Mustafa Büyük, beraberinde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ile 25 kişilik bir heyet İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi makamında ziyaret etti.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu tarafından sıcak ve samimi bir ortamda karşılanan heyet, bir süre görüşme fırsatı buldular.

“Allah’ın izniyle bizleri hiç bir güç dağıtmayacaktır”

19 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen ziyaret proğramında misafir heyet İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’den öncelikle müftülük sorunu olmak üzere, eğitim ve vakıflar konusunda yaşanan haksız ve antidemokratik uygulamalardan bahsederek kısaca şunları söyledi:

“Ülkemiz Yunanistan, etnik kimliğimizden dolayı bizlere her daima farklı vatandaş muamalesi yapmıştır. Oysa biz Batı Trakya Türkleri olarak bu yapılanları hiç haketmiyoruz. İşte bize mğfülük konusunda yaptıkları. Millet kendi dini lideri olan müftüsünü seçtiği halde ülkemiz Yunanistan, Lozan’a rağmen bu hakkımızı ihlal edip bizi müftü olarak tanımamaktadır. Eğitim alanında yaşanan gelişmeler içler acısı bir noktada. Yeni getirilen eğitim yasalarıyla bizi dini ve milli kimliğimizden yoksun bırakıp perişan etmek istiyorlar. Azınlığımıza, tek dil yunanca üzerinde anaokulları dayatılıyor. Sadece yunancayı öğrenip, türk dilini öğrenmiyeceksin diyebiliyor. Bizler de bu hususta halkımızı bilgilendirip uyanık olmalarını sağlıyoruz. Zira böyle durumlar karşısında halkımız dini ve milli değerlerine sahip çıkıp duyarlı davranırsa Allah’ın izniyle bizleri hiç bir güç dağıtmayacaktır.” dedi.

“Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır”

Gerçekleştirilen ziyaretten bir hayli mumnuniyyet ve sevinç duyan T.C. Edirne Valisi Mustafa Büyük ise yaptığı açıklamasında şu hususlara dikkat çekti:

“ Batı Trakya’ya ilk gelişim. Buradaki Türk soydaşlarımızla yakından kuçaklaşmak ve sizi İskeçe Müftüsü olarak makamınızda ziyaret edip yakından tanışmak bizim açımızdan önem arzetmektedir. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. Sorunlarınızla ilgilenmek en tabii hakkımızdır. Bu tür ziyaretler vesilesiyle sizlerle daha sıkı işbirliği içerisinde olup yanınızda olmak istiyoruz” dedi.
Heyet, İskeçe Müftülüğü ziyaretinden sonra İskeçe Türk Birliğine hareket etti. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, heyete İskeçe Türk Birliğinde de eşlik etti.
GALERİ