ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dr. Sadık AHMETin 13. Ölüm Yıldönümünde Batı Trakya Türklüğü

28.07.2008
Dr. Sadık AHMETin 13. Ölüm Yıldönümünde Batı Trakya Türklüğü

Doç.Dr. M.Murat HATİPOĞLU

Bugün 24 Temmuz 2008... Bugün Batı Trakya Türklüğünün 20. yüzyılda yetiştirdiği en seçkin insanlardan biri olan Dr. Sadık AHMET’in aramızdan ayrılışının 13. yıldönümü. Onun ölümünü sadece bir ‘trafik kazası’ ile açıklamanın neredeyse imkânsız olduğu bugün de bilinmekte, ancak hâla bu karanlık perdeyi ortadan kaldıracak herhangi bir girişim veya resmî bir açıklama bulunmamaktadır.

Geriye daha önemli bir iş kalıyor, o da Dr. Sadık AHMET’in başlattığı özgürlük ve eşit vatandaşlık mücadelesinin bayrağını dik tutmaktır. Batı Trakya Türkleri’nin birinci vazifesi, Yunanistan vatandaşı olarak ama özellikle bir AB üyesi ülkenin vatandaşları olarak en temel insan hakkı olan “kimlik” konusuna sahip çıkmaktır; bu konudaki hiç bir baskıya boyun eğmemek çok önemlidir. Türk kimliğini yok etmek isteyen ve çeşitli baskılama yöntemleri ile Batı Trakya Türklerini sadece dinî bir azınlık durumuna düşürüp onların ulusal mensubiyetlerini silmeyi amaçlayan politikalara karşı hep uyanık olmak ve teslim olmamak gerekmektedir. Yerli işbirlikçiler her toplumda olabilir, fakat onları da aşmak şarttır. Sonuçta Batı Trakya Türklerine düşen görevler bu çerçevede her türlü toplumsal, siyasal, kültürel ve eğitsel haklarını sonuna kadar savunmak olsa gerektir.

Dr. Sadık AHMET de bu kutlu dâvanın meşalesini yakan şahsiyet idi; günümüzde ve gelecekte Batı Trakya Türk gençliğinin Sadık AHMET’in açtığı bu yola sahip çıkması, Onun öncülük ettiği ve Türk kimliğini yaşatmayı vazgeçilmez bir hak olarak ortaya koyan yaklaşımını kararlılıkla sürdürmesi gerekmektedir. Bunu yaparken Dr. Sadık AHMET’in eylem ve söylemlerini iyi anlamak ve Onun sözlerini her zaman akıllarda tutmak, böylece Türk kimliğine ve bilincine sahip çıkılabileceğinin farkında olmak gerekmektedir. Ruhu şâd, mekânı cennet olsun .

"... Ben bir Türk olduğum için hapse götürülüyorum.
Eğer Türk olmak bir suç ise, burada tekrar ediyorum.
Ben bir Türk'üm ve öyle kalacağım.
Bu mesajımla Batı Trakya azınlığına sesleniyorum ve Türk olduklarını unutmamalarını söylüyorum…“
Dr. Sadık AHMET, Ocak 1990 .



GALERİ