ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

2008-2009 eğitim ve öğretim yılı kutlu olsun

08.09.2008
Sevgili öğrenciler, yepyeni ufuklara kürek çekeceksiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Kültürümüzün devam etmesi ve toplumumuzun daha aydınlık yarınlara umutla bakabilmesi, sizin yapacağınız çalışmalara bağlıdır.

Değerli öğretmenler, bu toplumun gelişmesinde, çağdaşlaşmasında, M. Kemal’in de belirttiği gibi ileri medeniyetlere ulaşmasında, kültürünün zenginleşmesinde, dilinin gelişmesinde ve fertlerin ifade gücünün artmasında en büyük görev sizlere düşmektedir.

Saygıdeğer anne-babalar, en kıymetli varlıklarınız olan çocuklarınızı çocuklarımız olarak görüyoruz. Sizler onları nasıl kimliklerini tanıyan, işinde uzman, saygın kişiler olarak görmek istiyorsanız, biz öğretmenler de öyle olmalarını istiyoruz. Sizler okulla, öğretmenlerle devamlı işbirliği halinde olun ve öğrencilerin her türlü etkinliğe katılmalarını teşvik edin. Sosyal kişilik sahibi insanlar olarak yetişebilsinler. Ayrıca çocuklarınızın dersleriyle ilgilenerek onlara çalışmaları için fırsatlar yaratın. Onları teşvik ettiğiniz ölçüde başarılarının arttığını göreceksiniz.

2008-2009 Öğretim yılına da;
Anaokullarında çift dilli eğitime geçilmediği,
Batı Trakya Türk İlkokullarına S.Ö.P.A. mezunlarının dışında öğretmen atamalarını engelleyen 695/1977 sayılı kanunun kaldırılmadığı,
Azınlık okullarında Beden Eğitimi, İngilizce derslerinin Azınlık mensubu öğretmenler tarafından okutulmadığı,
Hayat Bilgisi dersinin yeniden Türkçe olarak okutulmadığı,
Kontejan öğretmenlerinin sayısı 35’e yükseltilmediği,
Zorunlu dokuz yıllık eğitimin Azınlık Okullarında uygulamaya konulmadığı,
Azınlık Okulu Encümenleri vasıtasıyla tayinlerin kolaylaştırılmadığı,
S.Ö.P.A. mezunu öğretmenlerin Türkçe eleme sınavına tabi tutulup atamaların yapılmadığı,
Türkçe dersinin Pilot Devlet Ortaokullarında Azınlık kurumlarına danışılmadan seçmeli ders olarak uygulamaya konulduğu ve bu uygulamanın kaldırılmadığı,
Azınlık Okullarındaki Encümenlerin kırpılan yetkilerinin geri verilmediği,
En önemlisi Yunan Devlet yetkililerinin “Dayatmacı” zihniyetten vazgeçmediği,
bir ortamda girmekteyiz.
2008-2009 Öğretim yılının ikili antlaşma, anlaşmalara ve Avrupa İnsan Hakları Ek Protokolü’nün 2. Maddesine uygun bir şekilde sorunların çözüme kavuştuğu, umutların gerçekleştiği bir hoşgörü dönemi olması dileğiyle öğrenci, öğretmen ve velilerimize başarılar dileriz.


BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ

GENEL SEKRETER EMİNE MEHMET

ASBAŞKAN ADNAN RAİFOĞLU
GALERİ