ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Merhum İskeçe Müftüsü Mehmet Emin AGA mezarı başında anıldı

10.09.2008
9 Eylül 2006 tarihinde Allah’ın rahmetine kavuşan Merhum Mehmet Emin Aga vefatının 2.yılında mezarı başında bir törenle anıldı.

9 Eylül Salı günü İskeçe Müftülüğü tarafından düzenlenen anma töreni, Büyük Öksüzlü İmamı Hafız Osman TERZİOĞLU ve İnhanlı İmamı Hüseyin KÂHYAOĞLU’nun okudukları güzel Kur’an-ı Kerim ile başladı. Akabinde konuşmalara geçildi. Ve ilk konuşmayı Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet METE icra etti. Müftü Ahmet METE yaptığı konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

“Merhum Müftümüz Mehmet Emin AGA sade bir insandı. Herkesi kucaklayan bir özelliği vardı. O asla insanlarına eziyet etmeyi sevmezdi. Bizler de bu mübarek ramazan ayında ve sıcak günlerde insanlarımıza haber vermeden kendisinin de arzuladığı sade bir töreni düzenliyoruz. Rahmetli Müftü, bizleri evladı gibi görür ve öyle severdi. Her daima milletin menfaatini düşünerek hareket ederdi. Zaten Müftü olarak Mehmet Emin AGA, kendine has liderlik yapısıyla bir çok insanlara liderlik etmiştir.”

Ardından oğlu ve Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa AGA, kısa konuşmasında; katılan herkese teşekkür ederek, babasının her insanı bir evladı gördüğünü ve kendisinin oğlu olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Törene katılan İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı da söz alarak, Merhum Müftünün önemli bir şahsiyet olduğunu, kendisinin azınlık insanına verdiği mücadelelerle daima yol gösteren bir lider olduğunu dile getirdi.

Son olarak söz alan, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Onur EKREN, kısa konuşmasında Rahmetli Müftünün önemli bir kişilik olduğunu ve buraya katılan herkese teşekkür ederken, bir kez daha yakınlarına ve ailesine metanet dileklerini belirtti.

Törene, Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet METE, İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Onur EKREN, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa AGA, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı Mehmet Hacıhalil’in yanısıra, İskeçe Müftülüğü’ne bağlı çalışan bir çok Kur’an Kursu Öğreticisi ve Köy İmamı katıldı.
GALERİ