ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman’dan iki yeni soru önergesi

08.10.2008
SORU

SAYIN: 1. İçişleri Bakanı
2. Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı
KONU: Kalkanca (İfestos) yerleşim birimi sakinlerine tapu verilmesi

Rodop ili sınırları içinde bulunan Kalkanca yerleşim birimi 1938 yılında, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanlığı mülkiyetinde bulunan kamu arazisi üzerine, o güne kadar Gümülcine şehir merkezi yakınında ikamet eden nüfusun bir bölümünün buraya nakil edilmesi sonucunda, kurulmuştur.

Konuyla ilgili arşiv bulunmaması nedeniyle, bugün elimizde ne yerleşim biriminin üzerine kurulduğu toprağın istimlak edildiğine, ne de Kalkanca yerleşim birimi sakinlerinin iskanı için kamusal arazi devredildiğine dair resmi bir belge bulunmamaktadır. Her ne kadar söz konusu yerleşim birimine su ve elektrik hizmeti veriliyor olsa da, bölge sakinleri maalesef bugüne kadar evlerinin tapularını alamamışlardır.

1337/83 sayılı kanunun uygulamaya konması ile birlikte kaçak konutlara yönelik denetimler arttırılınca, Kalkanca yerleşim birimi sakinleri pek çok defa zor duruma düşmüşlerdir. Gümülcine’ye sadece 5 kilometre mesafede olan bir yerleşim birimine 1938 yılından bu yana tapu verilmemesi, bölge sakinlerinin bir dizi sosyoekonomik sorun ile karşı karşıya kalmalarına neden olmaktadır.
Yukarıda belirtilenler doğrultusunda

SAYIN BAKANA SORULUR:
1. Kalkanca yerleşim birimi sakinlerine tapularının verilmesi için acaba hangi girişimlerde bulunmayı tasarlıyor?

Soruyu yönelten milletvekili
Ahmet HACIOSMAN


SORU

Protokol Numarası, 7181
SAYIN: Devlet Bakanı ve Ulaştırma Bakanı
KONU: Rodop ili balkan kolunda devlet ve özel televizyon kanallarının yayınlarının izlenmesi konusunda yaşanan sıkıntı

Rodop ili balkan kolu sakinleri, vericilerin bölgede yetersiz kalması nedeniyle, son yıllarda ne devlet, ne de özel televizyon kanallarının yayınlarını izleme şansına sahip değildir.

Bölge halkının, bu sorunu defalarca yetkililere aktarmış olmalarına rağmen, bugüne kadar sorunun çözümü yönünde bir adım atılmamıştır.
Bu nedenle,

SAYIN BAKANLARA SORULUR:
1. Rodop ili balkan kolunda, devlet ve özel televizyon kanalları yayınlarının izlenmesi konusunda yaşanan sıkıntının aşılması için ne gibi önlemler almayı tasarlıyorlar?

Soruyu yönelten milletvekili
Ahmet HACIOSMAN
GALERİ