ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Büyük Derbent ilk okulunda boykot genişledi

08.10.2008
BÜYÜK DERBENT TÜRK İLKOKULUNDA “BOYKOT” GENİŞLEDİ
Meriç (Evros) İli köylerinden Büyük Derbent’te devam eden öğretmen sorunu, velilerin tamamının çocuklarını okula göndermeme kararıyla devam ediyor.
Büyük Derbent Azınlık İlkokulu’na kayıtlı 43 öğrenciden sadece biri okula devam ederken, diğer öğrenciler velilerin aldıkları karar üzerine okula devam etmiyor.
5 Ekim 2008 günü toplanan veliler, oybirliğiyle çocuklarını okula göndermeme kararını 6 Ekim’de uygulamaya koydu. Veliler, Hara Nikopulu okuldan uzaklaştıralana kadar çocuklarını okula göndermeme konusunda fikir birliğine de vardı.
Alınan kararı köylü de desteklerken, 1950’li yıllardan bu yana ilk defa böyle kapsamlı bir boykot yapıldığı öğrenildi. Çocuk sesleriyle yankılanması gereken okul, terkedilmiş bir görüntüye büründü. Öğretmenler ise günlerini ceviz ve badem yiyerek geçiriyor.

HARA CAMİYİ ŞİKAYET ETTİ
Öte yandan iddialara göre, Yunanistan Yüksek Mahkemesi (Arios Pagos) Başkanı’nın kızı Hara Nikopulu ve eşinin köylüyü tehdit ve sindirme girişimleri devam ediyor. Köy camii içinde devam eden basit bir dekorasyon işini Orestiyada Polidomiyosu’na şikayet eden çift, 25 Eylül 2008 günü Polidomiyo’ya cami içinde devam eden çalışmaları rapor ettirdi. Görevliler, Mütevelli Heyeti’ne şikayetin “öğretmen ve eşi” tarafından yapıldığını itiraf ettiği iddia ediliyor.
Yunanlı çiftin camiyi şikayet etmesi iddiasından sonra, bu durumun köylünün tepkisine sebep olduğu belirtildi.
Bütün velilerin çocuklarını okula göndermeme kararı almalarında da etkili oldu. Hatırlanacağı gibi, 11 Eylül’de başlayan yeni eğitim yılında, velilerin yarısı çocuklarını okula gönderiyor yarısı ise göndermiyordu.
Veliler, yetkililerden soruna seyirci kalmak yerine acil çözüm beklerken, okulda görev yapan diğer öğretmenlerin de huzur ortamının sağlanmasını istiyor.


BIRLIK