ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Sguridis Basaykova okulu soru

14.10.2008
Embros 7 Ekim 2008 Sguridis Basaykova okulu soru



“İskeçe ilinin Mustafçova (Miki) Belediyesi’ne bağlı Basaykova (Mantena) Köyü'nün 30 öğrenciye hizmet veren 2 öğretmenli azınlık ilkokulunun binası yüz yaşını aşmış eski bir binadır. Bahsekonu bina her an yıkılıp öğretmen ve öğrencilere zarar verme tehlikesi arzetmektedir.



Bu tehlikeyi fark eden Mustafçova Belediye Meclisi bundan 2 yıl kadar önce, İskeçe Valiliği ve İl Eğitim Müdürlüğü ile de anlaşarak yeni bir okul yapılması için İskeçe Valiliği'ne bir arsa tahsis etmiştir. Bunun nedeni bahsekonu binanın onarılmasının hem çok masraflı hem de neredeyse olanaksız olmasıdır.



Okul Binaları Kuruluşu’ndan (OSK) bir heyet geçen yaz bahsekonu arsanın okul yapımına uygun olup olmadığını incelemek için bölgeyi ziyaret etmiştir. O zamandan beri ilgili kurum ve kuruluşlardan hiçbiri Belediye ya da okul encümen heyetini bilgilendirmediği için konu muallakta kalmıştır.



Olayın müspet ya da menfi gidişatıyla ilgili son derece ağır işleyen süreç, bahsekonu tehlikeli binada ders yapılmaya devam edilip edilmeyeceğini bilmeyen öğrencileri ve ebeveynleri endişelendirmektedir. Bunun yanı sıra okulun yapılması için tahsis edilen araziyle ilgili belli bir süre sınırlaması vardır. Bunun aşılması durumunda aynı uzun süreç yeni baştan başlayacaktır.



Bu çerçevede Sayın Bakan’a sorulur:



a) OSK mütalaasını neden bu kadar geciktirmektedir?



b) Basaykova Köyü'nün morfolojik yapısı nedeniyle öğrencileri başka bir okula nakletmenin mümkün olmadığı hususu da gözönüne alındığında, yeni bir okul binasının yapılması gibi bir niyet mevcut mudur?”

Embros 7 Ekim 2008 Sguridis Basaykova okulu soru