ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ahmet Rıza Demirer, İTB'ne veda ziyaretinde bulundu

22.10.2008
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ahmet Rıza Demirer, gerçekleştirdiği veda ziyaretleri kapsamında 16 Ekim Perşembe günü İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti.

Önümüzdeki günlerde Gümülcine’deki görevi sona eren Başkonsolos Demirer, İskeçe Türk Birliği ziyareti sırasında İ.T.B yöneticileri, eski başkanlar, kadınlar kolu üyeleri, İ.T.B kurs öğretmenleri, geleneksel giysili kızlar ve İTB çocuk korosu üyesi çocuklar karşıladı. Ziyaret sırasında İskeçe Türk Birliği Müzik Öğretmeni Süleyman Kara yönetimindeki çocuk korosu şarkılar seslendirdi.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptığı konuşmada Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ahmet Rıza Demirer’e bundan sonraki görevinde başarılarının devamını diledi. Başkan Ahmetoğlu’nun konuşması özetle şöyle: “Sayın Başkonsolos Ahmet Rıza Demirer’ın Batı Trakya’da olduğu iki yılı aşkın süre içinde İskeçe’ye ve İskeçe Türk Birliği’ne özel bir ilgi gösterdiğine memnuniyetle şahitlik ettik. Kendisi İskeçe Türk Birliği’nin 25 yıl beklenen hukuk mücadelesinin sonuçlandığını gördü. Biz Batı Trakya Türkleri için çok önemli bir döneme tanık oldu. İskeçe Türk Birliği’nin gerçekleştirdiği faaliyetlere gösterdiği ilgiden dolayı kendisine teşekkür ederiz. Bundan sonraki yaşamında sevdikleriyle ve ailesiyle ömür boyu sağlık ve mutluluk diliyoruz. Ayrıca kariyerindeki başarılarının devamını temenni ediyoruz.”

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ahmet Rıza Demirer İskeçe Türk Birliği üyeleriyle, İskeçelilerin kendisine gösterdikleri ilgi ve sevgiyi unutmayacağını belirterek, İskeçe Türk Birliği’nin azınlık toplumu için bir anıt kuruluş olduğunu vurguladı. Başkonsolos Demirer, İskeçe Türk Birliği ve Batı Trakya Türklerinin bundan sonra hukuk süreçlerine ihtiyaç kalmadan yaşamalarının ve hizmet etmelerinin mümkün olmasını dilediğini ifade etti.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Başkonsolos Ahmet Rıza Demirer’e 1952’de Yunanistan Kralı Pavlos ile Türkiye Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın İskeçe ziyareti sırasında çekilen bir fotoğrafın tablosunu hediye etti.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Demirer, İskeçe Türk Birliği’ndeki soydaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra kendileriyle tek tek vedalaştı.

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ
1927
GALERİ