ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Sözlerini sadece Azınlık esnafına geçirdiler

23.10.2008
Hükümetin esnaf ve sanatkarlara yönelik vergilendirme sistemiyle, emekli sandıklarında yapmak istediği değişikliğe karşı Yunan Odalar Birlikleriyle, İşçi Sendikasının aldığı ortak karar gereği bugün Yunanistan genelinde esnaf ve sanatkarlar kepek kapatacaktı. Rodop Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile bazı Esnaf ve Sanatkar Birlikleride bu kepek kapatma grevine destek oldukları yönünde açıklamalar yaptılar. Buna rağmen Azınlık esnafı Gümülcine merkezinde neredeyse %100 destek verirken, çoğunluk esnafından ise kepenk kapatanlar bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdı. Özellikle Azınlık esnafının yogun olduğu Ermu caddesinde Türklere ait dükkanlara kapalı dururken, Yunanlı çoğunluğa ait esnafın dükkanları açıktı. Tamamı çoğunluk insanına ait Varış(Venizelos), Parasiu caddelerinde ise kapalı dükkan sayıları bir elin parmağını geçmiyordu. Öte yandan muhalefet partilerininde kepek kapatma grevini desteklediği açık ve net olarak bilinmesine rağmen, muhalefet parti yandaşı ve bu partilerin yerel idarelerinde söz sahibi kişilerinin bile kepek kapatmayıp dükkanlarını açması gözlerden kaçmayan önemli ayrıntılardandı.

Grevin çok önceden beri afişlerinin dağıtılmasına, yollara asılmasına rağmen katılımın çoğunluk insanı açısından yok denecek kadar az olması dikkat çekici. Alış veriş için gelen ve bugün çarşıda dolaşan insanların az olması da, tüketicilerin dahi haberdar olduğu bu greve çoğunluk esnafının destek olmaması çok ilginç.

Az sayıda çarşıda dolaşan insanlara grev hakkında yöneltiğimiz sorulara ilginç cevaplar aldık. Bazıları, "Rodop Esnaf ve Sanatkarlar Odasının sözü sadece Azınlık esnafına geçiyor" derken bazılarıda daha ileri giderek, "Dr. Sadık Ahmet dönemlerinde, hani Azınlığın benlik mücadelesi verdiği, dükkanlarının kırıldığı-yağmalandığı dönemlerde bile Azınlık esnafı bu kadar kepenk kapatmamıştı" dediler.

Olay Gazetesi