ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu faaliyetlerine devam ediyor

29.10.2008
İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu faaliyetlerine devam ediyor. İ.T.B Kadınlar Kolu 22 Ekim Çarşamba günü “Çaylı Sohbet Toplantısı” düzenledi. İskeçe Türk Birliği lokalindeki etkinliğe yaklaşık 80 bayan katıldı. Etkinlik sırasında İ.T.B Kadınlar Kolu yöneticileri misafirleri geleneksel “Harballı” kıyafetiyle karşıladı. Ayrıca İskeçe Türk Birliği Merkez Biçki – Dikiş – Nakış Kursu öğretmeni Lütfiye Nihatoğlu ve Sevgi Sezai’nin öğrencilerinin sunduğu mini bir defile gerçekleştirildi.

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu 27 Ekim Pazartesi günü de Edirne’ye günübirlik bir gezi düzenledi. Travel Maters seyahat acentesiyle ortaklaşa düzenlenen geziye 35 bayan katıldı. İTB Kadınlar Kolu üyeleri Edirne Valiliğinden bir rehber eşliğinde bölgenin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Batı Trakyalı bayanlar Selimiye Camii, Balkan Savaşları’nın yaşandığı bölgeyi, Rüstem Paşa Külliyesini, müze haline getirilen tabyaları, şehitlikleri, Sarayiçi’ni ve Sağlık Müzesi’ni ziyaret ederek buraları hakkında bilgi edindi. Bayanlar Edirne çarşısını ziyaret ettikten sonra geç saatlerde İskeçe’ye döndü.

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu Başkanı Nevriye Hasanoğlu bayanlara yönelik faaliyetlere devam edeceklerini ve düzenleyecekleri etkinliklere tüm İskeçeli bayanları beklediklerini söyledi.
GALERİ