ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

3 BİN VE ÜZERİ BATI TRAKYA TÜRKÜ 85. CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASINA AKIN ETTİ, BAŞKONSOLOS DEMİRER’E BÜYÜK SEVGİ GÖSTERDİ

30.10.2008
Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 85’nci kuruluş yıldönümü, Türkiye’de olduğu gibi Batı Trakya’da ve tüm dış temsilciliklerde kutlandı. Kutlamalara katılmak üzere otele gelen davetlileri, Başkonsolos Ahmet Rıza Demirer ve Muavin Konsoloslar ve değerli eşleri, Konsolosluk Ataşeleri ve çalışanları kapıda karşıladılar.
Batı Trakya’da Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nun Gümülcine’nin seçkin otellerinden birinde düzenlemiş olduğu kutlama törenine üçbin kişi ve üzeri katıldığı görüldü.
Son bayramı Batı Trakya Türkleri ile kutlayan Başkonsolos Ahmet Rıza Demirer’e ilgi ve sevginin en üst seviyede olduğu görüldü. Öyle ki, Başkonsolos Demirer, iki yıl boyunca görev yaptığı Batı Trakya’da tüm insanların sevgisini kazanmayı başardı.
Batı Trakya Türkleri onu, “halkın içine karışan, herkese sevgi ve saygıyla yaklaşan bir değerli diplomat “olarak adlandırdı. Köylerde, İskeçe ve Gümülcine mahallelerinde yaşlı insanlarımız dahi onun için, “çok iyi bir Konsolos, bunun gibisi geçmedi, bu Konsolos insanların arasına karıştı, inşallah gelen de böyledir” dediler.
Bu yıl katılanların genelde genç nesil olduğu gözlemlenirken, kulislerde katılımcılar arasında yapılan konuşmalarda, Batı Trakya Türklerinin Lozan Barış Anlaşması’ndan sonra Kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne gönülden bağlılık ve saygı içerisinde olduğu görüldü.
Türk Yerel Yöneticilerin yanısıra, Yunanlı Yerel Yöneticilerin ve Ordu, Polis teşkilatı temsilcilerinin de katıldığı görüldü. D.M.T.Bölge Genel Sekreterliği’nden, Kilise’den temsilcinin olmaması dikkatlerden kaçmadı.
Yaklaşık iki yıldan bu yana Batı Trakya’da görev yapan Gümülcine Başkonsolosu Ahmet Rıza Demirer son kez Batı Trakyalı Türklerle vedalaştı. Demir’erin herkes ile vedalaşırken duygulu anlar yaşadığı görüldü. Öyle ki O, her fırsatta burasını, Rodop, Trakya insanını sevdiğini söyledi. Burada yaşadığı iki yılın hayatının en önemli anlarından biri olduğunu söyledi ve çok sevdiği değerli eşiyle burada dünya evine girdi.
Otelde yapılan tören sonrası ise katılımcıların kendisiyle son kez bir hatıra fotografı çektirmek istemesi sonucu, aynen törene gelirken olduğu gibi giderken de uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.
Başkonsolos Demirer son olarak da, iki yıl boyunca kendisi ile birlikte çalışan Konsolosluk mensuplarıyla bir hatıra fotografı çektirdi.

CUMHURİYET BAYRAMI ATİNA’DA DA KUTLANDI

Cumhuriyet Bayramı, Gümülcine ve Selanik’ten sonra Atina'da da Kutlandı.
Anavatan Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’nde düzenlenen, Büyükelçi sayın Oğuz Çelikkol’un ev sahipliğini yaptığı resepsiyona, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni de katıldı.
Resepsiyonda Bakoyanni’nin yanı sıra, çok sayıda milletvekili, diplomatik misyon temsilcileri ile Türkiye’li iş adamları hazır bulundu.

Kaynak: Birlik Gazetesi
GALERİ