ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İ.T.B. resmiyet için mahkemeye başvurdu!

27.11.2008
İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ
1927




AÇIKLAMA


26 Kasım 2008


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 29 Eylül 2008 tarihinde İskeçe Türk Birliği’nin kapatma davasıyla ilgili olarak verdiği ve derneğimizin haklılığını teyit eden nihai kararından sonra, hakkında yıllar önce verilen kapatma kararının geri alınması ve derneğimizin resmiyetinin iade edilmesi amacıyla gerekli hukuki girişimler yapılmıştır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, İskeçe Türk Birliği’yle ilgili verdiği kararın uygulanmaya konması ve derneğimizin resmiyetinin iade edilerek hukuki süreç öncesi statüye kavuşması için Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde başvuru yapılmıştır.

Bu amaçla İskeçe Türk Birliği, avukat sayın Orhan Hacıibram aracılığıyla İskeçe Çok Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gerekli dilekçeyi sunmuştur. Sözkonusu mahkemede yapılacak duruşma tarihi geçtiğimiz günlerde tarafımıza bildirilmiştir. Derneğimizin; İskeçe Çok Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşması 11 Aralık 2008 Perşembe günü yapılacaktır.

İskeçe Türk Birliği camiası ve tüm halkımız, derneğimizin kapatılmasını öngören mahkeme kararının biran önce geri alınmasını ve derneğimizin resmiyetinin iade edilmesini beklemektedir.





Başkan Genel Sekreter

Ozan AHMETOĞLU Hüseyin MEHMET USTA