ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

MESUT’A RAKİP DAYANMIYOR, RAKİPLERİNİ NAKAVT EDİYOR

04.12.2008
Batı Trakyalı Türk genci bölgemizde pek yaygın olmayan bir spor dalında mücadele ediyor. Onun adı Mesut Ahmet, Kurcalı köyünde oturuyor ancak o Yunanistan ikincisi. Pek çoğumuzun tanımadığı hatta ismini duymadığımız bu Türk genci katıldığı müsabakalarda önüne çıkan rakiplerini birer birer yeniyor ve ilerlemeye devam ediyor.
Son katıldığı Selanik’te yapılan Yunanistan Kikboks (Kickbox) şampiyonasında sakatlığı nedeniyle ikinci geldi ancak rakibinin asıl birincinin Mesut olduğunu söylemesi gerçeği ortaya koyuyor.
Geçtiğimiz günlerde bu genç sporcu kardeşimizi yıllarca çalıştığı okulda bulduk ve kendisiyle konuştuk. Bize gelecek için planlarını ve hayallerini anlattı.
Mesut Ahmet:
“Yunanistan’ın Gümülcine şehrindeki “Athlitikos Sillogos Polidamos” kulübünde mücadele ediyorum. Çalışmalarıma burada başladım. Yaklaşık 6 yıldan bu yana bu külüpte çalışmaktayım. Daha önceleri 6 yıllık bir spor hayatım da vardı. Kikboks’a ilk defa burada başladım. Herşey çok güzel ve devam ediyoruz.
Derecelerime gelince. Geçen yıl Yunanistan’da düzenlenen Kuzey Yunanistan Şampiyonası’nda birinci sırayı aldım.Bu yıl yeniden aynı şampiyonada mücadele ettim ve finalde yenilerek ikinci oldum. Geçen hafta Selânik’te düzenlenen Yunanistan Şampiyonası’na katıldık kulüp olarak. Ağır siklette mücadele ettim ve Yunanistan ikincisi oldum. Sakatlığımdam dolayı final maçına çıkamadım. Sakatlığım olmasaydı ilk sırayı mutlaka alırdım.
Bundan sonra ilk hedefim Avrupa’da bir şampiyonaya katılmak. Devamında da dünya şampiyonası.
Yunanistan milli takımında da mücadele etmeyi düşünüyorum. Geçen yıl Sofya’da yapılan bir şampiyonada milli takıma çağrıldım. Kısmet olmadı, gidemedik. Bu yıl Avrupa şampiyonası Ukrayna’da olacak ve oraya katılmayı düşünüyoruz.”

Mesut’un hocaları onun için böyle diyor:
“Bu sporla 15 yıldan bu yana uğraşmaktayız. Arkadaşımız Lefter’le birlikte de 10 yıldan bu yana bu Kikboks’un içindeyiz. Daha önceleri ise boks ve karate sporu yaptık. Mesut çok iyi bir çocuk; çalışıyor, dinliyor. Dinleyen ve çalışan da en sonunda hakkını buluyor. Bu tempoyla çalıştığı sürece milli takım yolu da açılacaktır. Ancak, herşeyden önce çok çalışmamız gerekmektedir.
Kulübümüz 2000 yılında kuruldu. Mesut’la 6 yıldan bu yana birlikte çalışıyoruz. Mesut herşeyden önce çok iyi bir çocuk. Sporu çok seviyor, antremanlarını düzenli olarak yapıyor ve itiraz etmiyor.
Mesut çok güçlü bir sporcu. Bugüne kadar yapmış olduğu müsabakaların %80’ni nakavtla alma başarısını gösterdi. Çok güçlü ve de müsabakalarda herşeyini ortaya koyuyor. Rakibinin hangi siklette olduğu onu pek ilgilendirmiyor. Çünkü Mesut ağır siklette mücadele ediyor. Rakibi 160 kilo da olabilir. Bunlar onu ilgilendirmiyor. Çünkü bir sporcunun kilosunun çok fazla olması, onu ağırlaştırmaktadır. Az kilolu sporcular ise daha hareketli olmaktadır. Son iki şampiyonada da Mesut rakiplerini nakavtla yenmiştir.
Türkiye’den bir takımla müsabaka yapabiliriz. Çünkü sporun sınırları yoktur. Hepimiz eşitiz. Bizi en çok ilgilendiren olayın ekonomik boyutudur. Çünkü kulübümüz belirli bir seviyededir, ancak çok gelirimiz yoktur. Sponsor bulduğumuz takdirde, Türkiye’den bir takımla burada müsabaka yapabiliriz, veya da biz Türkiye’ye gideriz. Bu konuda herhangi bir sorunumuz yoktur.”


BIRLIK
GALERİ