ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

FLAŞ... FLAŞ...FLAŞ...GÜMÜLCİNE’DE GERGİN BEKLEYİŞ, GÖSTERİ YAPILACAK DİYE GÜMÜLCİNE’DE POLİS ÖNLEM ALDI, SOBACILAR SOKAĞINDAKİ TÜRK DÜKKANLARININ KAPATILMASINI İSTEDİ

11.12.2008
Geçtiğimiz Cumartesi günü 16 yaşında bir öğrencinin polis kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde çeşitli protestolar düzelenmişti. Sessiz protestolar yerini her gün yaşanan olaylara bıraktı.
Bu haberi sizlere yazdığımız şu dakikalarda Gümülcine polisi de İskeçe’den Gümülcine’ye gelerek Doğu Makedonya ve Trakya Bölge Genel Sekreterliği önünde gösteri yapacak olan grubun taşkınlık yapmasına karşı önlem aldı.
Öğle saatlerinde Gümülcine’nede Yeni Cami’nin arka kısmında bulunan (sobacılar sokağı) Türklere ait olan işyerlerinden geçerek kepenk kapatmasını istediği belirtildi. Bunun üzerine dükkan sahipleri dışarıdan kesici maddeleri ve demir aletlerini toplayarak dükkanların kepenklerini indirdi. Şu an özel çevik kuvvet Etniki Bankası önünde önlem aldı, Ziraat Bankası yanında da önlemler alındı. Bölge genel Sekreterliği koruma altında.

BIRLIK