ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçede Türk gazeteci dövüldü

12.12.2008
Geçtiğimiz Cumartesi akşamı başkent Atina'nın Eksarhia meydanında bir bekçi(polis) kurşunuyla 15 yaşındaki öğrenci Aleksiz Grigoropulos'un hayatını kaybetmesiyle başlayan ve bütün Yunanistan geneline yayılan olaylar şiddetini artırarak devam ediyor. 10 Aralıık Çarşamba günü öğle saatlerinde İskeçede İşçi(ΓΣΕΕ) ve Devlet Memurları(ΑΔΕΔΥ) sendikalarıyla, lise ve üniversite öğrencilerinin İskeçe valiliğine düzenlediği yürüyüş sırasında öğrencilerle çevik kuvvet polisleri arasında kalan Yunan Devlet Radyosu(EPA) çalışanı Türk gazeteci Sami Karabıyıklı polisin müdahalesi sırasında kafasına darbe aldı ve İskeçe Devlet hastanesine kaldırıldı. Burada başına dikiş atılan Sami karabıyıklı bir saat müşade altında tutulduktan sonra taburca oldu.

Vali konağını işgal etmek isteyen öğrencileri valiliğe sokmamak için binanın çevresinde bulunan çevik kuvvet polislerinin takviye kuvvet çağırarak öğrencilere çembere aldıkları sırada Sami Karabıyıklının öğrencilerle polis arasında kaldığı an yaşandı. Cop kullanarak öğrencileri uzaklaştırmak isteyen polisin ilk müdahalesi sırasında gazeteci Sami Karabıyıklı polis coplarından darbe alarak yaralandı.

Sami Karabıyıklının polis tarafından gazeteci olduğu bilinmesine rağmen ve olayları izlediği sırada dövülmesini Yunan Günlük Basın Çalışanları Sendikası(ΕΣΗΕΜΘ)yaptığı basın açıklmasıyla kınadı. Olay gazetesi olarak arkadaşımız Sami Karabıyıklıya geçmiş olsun der, acil şifalar dileriz.

OLAY