ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Okul encümenleri seçimle belirlendi

24.12.2008
Encümen heyeti seçimleri hafa içi gerçekleştirildi. Batı Trakya’daki Türk azınlık okullarında üç yılda bir gerçekleştirilen encümen heyeti seçimleri 16 Aralık Salı günü yapıldı.
Batı Trakya genelinde 194 azınlık ilkokulundan 93 ilkokulda ve Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde encümen heyeti seçimleri gerçekleştirildi. öğrenci velilerinin sabah erken saatlerden itibaren okullara gelerek seçim hakkını kullandıkları görüldü. Seçim işleminin devam ettiği sürece okullarda herhangi bir sorun yaşanmadığına dair bilgi gelmedi.
93 AZINLIK İLKOKULUNDA SEÇİM YAPILDI
Azınlık Okulları Koordinatörlüğü’nden ve azınlık eğitim kurumlarından edinilen bilgilere göre Rodop, Evros ve İskeçe illerinde faaliyette olan toplam 195 azınlık ilkokulundan 93’ünde encümen heyeti seçimleri yapıldı. Rodop ve Evros illerinde faaliyette olan toplam 130 ilkokuldan, 60’nda encümen seçimi gerçekleştirilirken, İskeçe ilinde hala çalışan toplam 64 azınlık ilkokulundan, 33’nde encümen heyeti seçimleri yapıldı. Seçimlerin yapıldığı okullarda katılımın oldukça yüksek olması dikkat çekti.
Öğrenci velilerinin oylarıyla belirlenen encümen heyeti üyelerinin önümüzdeki günlerde azınlık okulları koordinatörlüğü tarafından açıklanacağı ifade edildi.
BASINA MÜDÜR ENGELİ
Bu arada gazetemiz adına Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu’na giderek encümen seçiminin yapıldığı sırada fotoğraf çekmek isteyen Ozan Ahmetoğlu, okul müdürü Serdar Mehmet’in engellemesiyle karşılaştı. Müdür Serdar Mehmet GÜNDEM gazetesinden Ozan Ahmetoğlu’na fotoğraf çektirtmedi. Aldığı talimat uyarınca okulda gazetecileri fotoğraf çekemeyeceğini iddia eden müdür, gazeteci Ahmetoğlu’ndan okuldan çıkmasını istedi. Çok sayıda azınlık ilkokulunu ziyaret ederek fotoğraf çektiğini belirten ve “Amacımız Gümülcine’deki merkez azınlık ilkokulundaki encümen seçiminin fotoğrafını çekmektir. Daha önce de aynı şeyi yaptık. Hem bu okulda, hem de diğer okullardan fotoğraflar çektik. Bize engel çıkarmanız anlamsız.” diyen Ahmetoğlu, encümen heyeti başkanı İbrahim Halil Hasan’la irtibata geçerek durumu kendisine aktardı. Okula gelen encümen heyeti başkanı İbrahim Halil Hasan da müdürü ikna edemedi.

Kaynak:Gündem Gazetesi
GALERİ