ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Türk Birliği’nden Ankara gezisi

30.12.2008
İskeçe Türk Birliği öğrencilere yönelik olarak Ankara gezisi düzenledi. 23 – 26 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen geziye 120’si öğrenci ve 10’u yönetici ve öğretmen olmak üzere toplam 130 kişi katıldı.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu başkanlığında üç otobüsle Ankara’ya giden ekip, 22 Aralık Pazartesi akşamı İskeçe’den ayrıldı ve 26 Aralık Cuma gecesi geç saatlerde döndü. İ.T.B’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen geziye İskeçe Müftülüğü ve İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nden de birer grup katıldı.

ANKARA’DA BİRİNCİ GÜN
23 Aralık Salı sabahı Ankara’ya varan Batı Trakyalı grup üç gün boyunca Ankara’da kaldı. İskeçeli öğrenciler ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti ve buradaki müzeyi rehber eşliğinde gezdi. Grup aynı akşam Ankara Altındağ Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Eşik” adlı oyunu izlemek üzere Altındağ Devlet Tiyatrosu’na gitti. Oyunu büyük bir ilgi ve beğeniyle izleyen öğrenciler oyun sonrası sanatçılarla tanışma ve sohbet etme fırsatı buldu. İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da oyunda rol alan tiyatro sanatçılarına İskeçe Türk Birliği’nin yayınladığı “Gönlümüzdeki İskeçe” kitabını hediye etti ve derneğimiz ve Ankara’ya gerçekleştirilen gezi hakkında bilgi vererek, tüm ekip adına oyunculara teşekkür etti.

İKİNCİ GÜN
İskeçe Türk Birliği ile Ankara’ya giden 130 kişilik grup gezinin ikinci gününe Ankara Kalesi ve Koç Müzesi ziyaretiyle başladı. Rehberlerden müzede sergilenen objeler hakkında bilgi alan öğrenciler burada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Grup daha sonra Ankara’daki İlk Meclis Binası’nı ziyaret etti. Ekip ilk meclis binası önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.
Batı Trakyalı öğrenciler ve yöneticiler gezinin ikinci günü Keçiören’deki Teleferik’e binerek karlar altındaki Ankara’yı kuşbakışı görme ayrıcalığını da yaşadılar. Ekip aynı akşam büyük bir alışveriş merkezinde alışveriş yapma imkanı buldu.

ZİYARETİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ
Üç günlük Ankara gezisine katılan ekip ziyaretin üçüncü günü ilk olarak Atatürk Orman Çiftliği’ndeki “Atatürk Evi”ni gezdi. Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısı olan evden sonra Hayvanat Bahçesi ziyaret edildi. Öğrenciler burada kaldıkları süre içinde unutulmaz dakikalar yaşadı. Öğle yemeğinden sonra İskeçeli öğrenci ve yöneticiler büyük bir alışveriş merkezine geçti.
İskeçe Türk Birliği ile Ankara’ya gelen öğrenciler gezinin son gecesi özel bir programa katıldı. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Ses Sanatçısı Sakine Fidan’ın seslendirdiği şarkı ve türkülere Batı Trakyalı öğrenciler de eşlik etti. Sakine Fidan’ın konserinden sonra Tülin Hacıhalil ve Hüseyin Ahmetoğlu’nun çalıştırdığı İskeçe Türk Birliği Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. İskeçeli gençlerin gösterisi izleyenlerin takdirini topladı. Daha sonra ise öğretmen Kenan Olpak tarafından Karagöz gösterisi gerçekleştirildi. Karagöz gölge oyunu hakkında bilgi veren öğretmen Olpak, oyun sırasında öğrencileri de Karagöz gösterisine dahil etti. Batı Trakyalı gençler gezinin son gününde müzik eşliğinde uzun süre eğlendi. Öğrenciler için hazırlanan programda “Boynumuzun Borcudur” adlı şiiri okuyan İskeçeli öğrenci Serdar Küçük, uzun süre alkışlandı. Bu arada Türkiye’nin eski Gümülcine başkonsolosu Ahmet Rıza Demirer ve eşi Semra Avşar, İskeçe’den giden ekibi ziyaret ederek bir süre görüştü.

İ.T.B BAŞKANI TRT EKRANLARINDA
İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu Ankara gezisi sırasında 25 Aralık Perşembe günü TRT-int kanalında yayınlanan “Uzaktaki Yakınlarımız” programına katıldı. Aslen İskeçeli olan Ankara Üniversitesi Dil – Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Ferhan Kırlıdökme ile programa katılan İ.T.B Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği’nin faaliyetleri, hukuki durumu ve verdiği mücadele ile Batı Trakya Türklerinin sorunları hakkında bilgi verdi.

EKİP DÖNÜŞ YOLUNDA
23 Aralık Salı günü Ankara varan İskeçe Türk Birliği 130 kişilik grup 26 Aralık Cuma sabahı Ankara’dan ayrıldı. Üç otobüsle gerçekleşen gezi ekibin Cuma gecesi saat 24:00 sularında İskeçe şehir meydanına varmasıyla son buldu.

Toplam 130 kişinin katıldığı ve İ.T.B Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen Ankara gezisine İ.T.B yönetim kurulu üyesi İsmet Tüccar, İskeçe Müftülüğü çalışanlarından Ali Ferhat, İskeçe Müzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğretmenlerinden Mustafa Hacı ve Nurten Şeymioğlu ile İ.T.B Halk Oyunları Öğretmenleri Tülin Hacıhalil ve Hüseyin Ahmetoğlu katılarak öğrencilere eşlik etti.

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ
1927
GALERİ