ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

2009 yılının ilk hatim merasimi İskeçe Beyköy’ünde yapıldı

01.04.2009
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Kuran Kursları’nın merasimleri başladı. 26 Mart Mart Pazar günü, sezonun ilk hatim merasimi İskeçe Beyköy’ünde yapıldı.

İskeçe Beyköy’ünde hatim merasimi, Kur’an Kursu Öğretmeni Hüseyin Deli’nin yetiştirdiği 12 öğrenci için yapıldı.

Hatim törenine katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı anlamlı konuşmasında şunları söyledi:

"Batı Trakya Türk Azınlığı olarak biriliğimizi muhafaza etmek istiyorsak, dinimize, dilimize ve adetlerimize sahip çıkmalıyız. Devletimize bu noktada çözüm bekliyoruz. Lakin bizler tam tersine muamele görüyoruz. İmamlar yasasının manası, Batı Trakya Türk Azınlığı ile alay etmektir. Çözüm, seçilmiş Müftülerin makamlarına gelmeleri ve ondan sonra imamlar meselesinin konuşulmasıyla mümkündür. Aksi takdirde devlet hiçbir başarı sağlayamaz. Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu haklı mücadelesinde haklarını sonuna kadar savunacaktır. Çocukların eğitimi bizim için çok büyük önem arzediyor. Bizm çocuklarımız hakikaten zekidir. Zeki olduğu için bunlara en güzel bir şekilde sahip çıkmak zorundayız."

"Çocuklarla Kutlu Doğum"

29 Mart Pazar günü İskeçe Gazhane Mahallesi Kur’an Öğrencileri önemli bir etkinlik gerçekleştirdi.

Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)'in dünyaya teşrifinin Kutlu Doğumu münasebetiyle; İskeçe bölgesinin farklı Kur’an Kurslarının organize ettiği etkinliklerin bir yenisi de, Kur’an Kursu Öğreticileri İlahiyatçı Mustafa Trampa ve Fatma Burbun’un öncülüğünde İskeçe Gazhane Mahallesi Kur’an Kursu olarak tertip edildi.

Program, Kuranı Kerim ve Türkçe Açıklaması ile başlayıp, açılış konuşması ile devam etti. Ardından Peygamberimizi anlatan sinevizyon ve slaytlar; bunların yanı sıra Kur’an Kursu öğrencilerinin okuduğu şiirler, hadis damlaları ve ilahilerle devam edildi. Merasime katılan İskeçe Müftü yardımcısı Ahmet Hraloğlu'nun yaptığı özlü konuşma ve dua ile merasim son buldu.

İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ
GALERİ