ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gümülcinede bu ne cüret dedirtecek saldırı

02.04.2009
Gümülcine de Türklerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde son zamanlarda meydana gelen saldırılar endişe yaratmaya başladı. Yaz saati uygulamasının yeni başladığı bu günlerde 31 Mart'ın ilk dakikalarında gece saatlerinde Kırmahallede "bu ne cüret" dedirtecek bir saldırı yaşandı. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre sayıları 5 veya 6 olduğu, yaşlarınında 15-20 arası olduğu tahmin edilen bir grup gencin ellerinde sopalarla, Kırmahallenin ana caddesi Filipopoleos caddesinin Prodromu ve Vlahava caddeleriyle birleştiği yerde park halinde bulunan iki araca(bir kamyonet ve otomobil) ve de bazı evlerin kapı ve pencerelere saldırdıkları belirtildi. Saldırı yerinin 50 metre ilerisinde bulunan kahvelerde ki sakinlerin gürültüyü duyarak saldırı yerine dogru gelmelerinden korkan saldırganlar sokak aralarında gecenin karanlığından yararlanarak izlerini kaybettiler. Saldırıya ugrayan araçların kaportalarında ve bazı evlerin kapılarında hafif maddi hasar meydana geldi.

Batı Trakya Türk'ünün Hak Arama mücadelesinin yıldönümü 29 Ocak 2009'un ilk saatlerinde de gece yarısı yine Türklerin yoğun olarak yaşadığı Çayüstü mahallesinde dar bir çıkmaz sokağa molotof kokteyli atılmıştı. Mahalle sakinlerinin acil müdahalesiyle büyümeden söndürülen yangın dar olan sokakta bir faciaya yol açmadan önlenmiş oldu.

Yaklaşık bir ay öncede yine Türklerin yoğun olarak yaşadığı Yenimahallede de bir gecede duvarlara ve otomobillere yoğun bir şekilde yazılar yazılmıştı.


OLAY