ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gümülcine'de 'Düm Tek Tek'

09.04.2009
Rusya’nın başkenti Moskova’da Mayıs ayında düzenlenecek 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Düm Tek Tek" adlı şarkısıyla Türkiye’yi temsil edecek olan Hadise, Batı Trakya’da hayranlarıyla buluştu.

Eurovision şarkısının tanıtımı için çıktığı Balkan turnesi çerçevesinde Gümülcine’ye gelen Hadise, Yassıköy’de (İasmos) Astrea gazinosunda sahne aldı. Hadise, siyah bir elbise ile çıktığı sahnede kendine ait eserleri seslendirirken, Eurovision şarkısı 'Düm Tek Tek'i coşkulu alkışlar ve istek üzerine iki kez söyledi.

Batı Trakya’da soydaşlar arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Hadise, "Eurovision yarışmasında kazanacağımız başarı hepimizin başarısı olacaktır" dedi. Konser sonunda Türk ve Yunanlı izleyiciler Hadise’ye sevgi gösterisinde bulundu.

Balkan turnesi çerçevesinde yarın Makedonya’ya hareket edecek olan Hadise, daha sonra Karadağ ve Bulgaristan’da da konser verecek.

Konserden önce basın toplantısı

Hadise, konserden önce basın toplantısı düzenledi. Yunan basın yayın organlarının büyük ilgi gösterdiği basın toplantısında sözlerine, "Türkçe konuşmak istiyorum" diyerek başlayan Hadise, Batı Trakya’yı ziyaretinin nedeninin burada yaşayan Türk azınlık olduğunu söyledi. Hadise, "Eurovision bir yarışma ve bu yüzden bizim için her oy önemli. Buradaki oylar önemli. Atina’ya daha önce gittik. Burada da soydaşlarımız var, burada Türk azınlığı var. Onlar da bizim için, Atina’daki insanlar gibi önemli. Bu yüzden buraya gelip bu insanların bizim için çok önemli olduğunu göstermek istedik. Bu yüzden buradayım" dedi.

Türkiye’nin, Eurovision şarkı yarışmasında ilk kez bu şekilde bir tanıtım turnesi gerçekleştirdiğini belirten Hadise, "Bugün başlayan ve 7 gün sürecek turne süresince Yunanistan’dan sonra, Makedonya, Karadağ ve Bulgaristan’ı ziyaret edeceğiz. İnsanlarla buluşmak çok güzel" diye konuştu.

Hadise, Batı Trakya’da gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdiği konuşmasında, "Yunanistan’da gördüğü ilgi ve desteği 12 Mayıs tarihinde de görmeyi umut ettiğini" belirtti. Gazetecilerin Yunanistan’dan kaç puan beklediğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Hadise, "Komşu ülkelerin birbirini desteklemesi gerektiğini" belirterek, "Yunanistan’dan tam 12 puan bekliyorum" dedi.

Hadise, Eurovision Şarkı Yarışması’nda hangi ülkenin parçasını kendisine rakip olarak gördüğüne ilişkin bir soru üzerine de, "Bu konuyu hiç düşünmedim. Şu anda, yarışmada kendi şarkımı sunacağım üç dakikalık süreye odaklanmış bulunuyorum. Ama merak ediyorsanız söyleyeyim, en çok kendi şarkımı seviyorum" şeklinde konuştu. Hadise, basın toplantısının ardından Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ile Gümülcine çarşısını ve kent merkezinde bulunan Gümülcine Türk Gençler Birliği'ni ziyaret ederek soydaşlarla görüştü.